REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Premierul moldovean a răbufnit după atacul rușilor în Ucraina: Spațiul nostru aerian a fost invadat!

Premierul moldovean a răbufnit după atacul rușilor în Ucraina: Spațiul nostru aerian a fost invadat!

Virgil STOIAN 16 ianuarie 2023 | 00:00 812

Autoritățile din Republica Moldova au condamnat atacurile rusești din Ucraina și s-au declarat revoltate de faptul că resturi de rachete au aterizat pe teritoriul său.

 

Natalia Gavrilița

Guvernul din Moldova a condamnat atacurile cu rachete ale Rusiei împotriva Ucrainei vecine și și-a exprimat „indignarea" că resturi de la o rachetă au căzut sâmbătă pe teritoriul său, potrivit CNN. „Nu există nicio justificare politică, istorică și cu atât mai mult morală pentru uciderea civililor și atacarea infrastructurii care asigură supraviețuirea populației", a declarat premierul Natalia Gavrilița, informează Mediafax.

De asemenea, ea a denunțat „nerespectarea suveranității Republicii Moldova, spațiul său aerian fiind astăzi din nou invadat și rămășițele unei rachete au fost găsite în apropierea localității Larga din raionul Briceni".

Ministerul de Interne al Republicii Moldova a anunțat sâmbătă că au fost găsite resturi de rachete în nordul ţării, în urma loviturilor aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

„Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliţiei de frontieră a descoperit, în această după amiază, în zona sectorului de frontieră Larga (r. Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei", a precizat ministerul pe Facebook.

Ministerul de la Chişinău anunţă că Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a pus în aplicare planul de urgență şi a sporit numărul patrulelor de poliţiei pe zona de frontieră cu Ucraina.

Este cel de-al treilea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
te maninca pielea. mai sint locuri in siberia!
0
1
armamentul ala e vechi din 44. Asasinul putin baga batul prin gard ca nu e in stare de mimic si ia mwie bogata de la toata lumea. Se ia si el de cel mai slab ca sa aiba activitate.
5
2
Premierul Gavrilița și președintele Sandu trebuiau să lase ucrainenii să ia tot armamentul de la Cobasna că și așa rușii nu aveau cum să pună copita pe el.
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102