REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Premierul Nicolae Ciucă anunță că războiul din Ucraina va lovi greu România

Premierul Nicolae Ciucă anunță că războiul din Ucraina va lovi greu România

Replica API 6 august 2022 | 00:00 1694

Ciucă: Acest război al Rusiei împotriva Ucrainei a influenţat şi va influenţa de acum înainte viaţa noastră şi toate marile decizii/ Acest război are un impact uriaş în plan politic, economic şi social. Ne aflăm într-un nou moment de cumpănă istorică

Nicolae Ciucă a fost prezent, sâmbătă, la ceremonia comemorativă de la Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti.

“Momentul istoric pe care îl comemorăm astăzi este definitoriu pentru naţiunea română şi are o profundă însemnătate pentru toţi românii, oriunde s-ar afla pe acest pământ. În plan militar, la Mărăşeşti românii au dus un război de apărare împotriva unui agresor. Într-un moment excepţional, în care existenţa statului român era ameninţată, românii au arătat unitate şi determinare împotriva unui duşman mai puternic şi mai bine organizat. În plan simbolic, Mărăşeşti nu este doar expresia unui sacrificiu suprem în faţa unui destin care de multe ori a fost nedrept cu românii”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul s-a referit la capacitatea românilor de a rezista şi a triumfa în cele mai grele momente.

“Mărăşeşti exprimă o trăsătură naţională pe care nu trebuie să o uităm niciodată şi pe care trebuie să o cultivăm ”Întru Slava Eroilor Neamului”, aşa cum scrie pe frontispiciul Mausoleului de aici, de la Mărăşeşti. Mă refer mai exact la capacitatea românilor de a rezista, de a persevera şi de a triumfa în cele mai grele momente ale existenţei noastre ca naţiune. Mausoleul de la Mărăşeşti este mai mult decât un omagiu adus eroilor neamului. Locul pe unde NU SE TRECE, este piatra de hotar a istoriei, pentru care Măriuca Zaharia şi-a dat viaţa, la doar 12 ani zicând: ”Vreau să fac şi eu ceva pentru ţara mea”. ”Pe aici nu se trece” este deviza cu care generalul Eremia Grigorescu şi-a însufleţit ostaşii la Soveja, Oituz, Mărăşti şi Mărăşeşti. A rămas în istorie ca o definiţie a destinului nostru istoric şi naţional, care ne îndeamnă să onorăm sacrificiul suprem pentru Neam şi Ţară”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

El a precizat că războiul din Ucraina influenţează viaţa noastră.

“Războiul este cea mai mare tragedie prin care poate trece un popor. Nu departe de graniţele noastre, un alt popor rezistă eroic în faţa unei agresiuni nejustificate, greu de înţeles şi cu consecinţe şi mai greu de evaluat. Odată declanşat, acest război al Rusiei împotriva Ucrainei a influenţat şi va influenţa de acum înainte viaţa noastră şi toate marile decizii. Acest război are un impact uriaş în plan politic, economic şi social. Ne aflăm într-un nou moment de cumpănă istorică. De modul în care gestionăm acum crizele generate de acest conflict armat depind viitorul şi bunăstarea noastră viitoare”, a afirmat premierul.

El a reamintit că apartenenţa la NATO reprezintă garanţia siguranţei şi securităţii României.

“Din fericire, nu suntem singuri. Apartenenţa României la Uniunea Europeană reprezintă garanţia stabilităţii economice, iar apartenenţa la NATO reprezintă garanţia siguranţei şi securităţii noastre. reau să fiu cât se poate de clar cu privire la un aspect esenţial: România a ales drumul său. Este parte a civilizaţiei occidentale. Este un stat democratic, care a făcut eforturi uriaşe să ajungă un partener de încredere în rândul societăţii occidentale. Nu vom părăsi acest drum, pentru că este drumul nostru istoric. În astfel de momente, avem nevoie să exprimăm cu tărie valorile în care credem şi pe care le împărtăşim alături de ţările partenere”, a precizat Nicolae Ciucă, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai p""a suntem si noi parte in razboi si nu stim?? Slugilor....
0
0
De 32 ani tot dam vina pe fulgere,seceta,razboaie dar pe cei care au fost si sunt managerii Romaniei nu da nimeni vina!Am fost si suntem condusi de tampiti cu scoala sau fara!Va place sa stati cocotati in varf,fara responsabilitati dar pe banii altora,si multi!
1
0
Adica asta spune cu alte cuvinte:"mai romanilor acum traiti p***t si o sa traiti si mai p***t dar vinovati nu suntem suntem noi politicieni PSD--PNL care conducem Romania ci Putin si Zelenschi. N.Ciuca minte cum respira parca ar fi V.Ponta si unul si altul micinosi de meserie dovediti cu doctorate plagiate.
1
0
s a incurajat, se incurajeaza cu ...scuze de rigoare, asta i!
2
0
Nu va mai cautati scuze.
0
0
Ciuculica cu cat vorbesti mai mult cu atat iti dezvalui pr.stia si incompetenta. Nu esti decat o nulitate slugarnica care iti tradezi neamul si tara! Rusine!!!
0
0
cat de adanc e putul gandirii acestui analfabet functional. Mwie !!!
1
0
poate ne lasi...sa ne faci fericiti...ciuca al...nostru...te rugam...DU-TEEEEEEEEEEEEEEE
1
0
Sa imi bag pwla in ma-ta si in tot partidul tau de labari infecti!! Multa mwe cu kkt pnlpsdudmr!!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369