REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Premierul ucrainean confirmă organizarea vineri, la Kiev, a unui summit Ucraina-UE

Premierul ucrainean confirmă organizarea vineri, la Kiev, a unui summit Ucraina-UE

A.F. 2 februarie 2023 | 00:00 835

Premierul ucrainean Denis Şmigal a confirmat marţi că un summit Ucraina-Uniunea Europeană va avea loc vineri, la Kiev, la o zi după "consultările interguvernamentale" dintre Kiev şi Comisia Europeană care vor avea loc "pentru prima data în istoria noastră", relatează AFP.

Premierul ucrainean confirma organizarea vineri, la Kiev, a unui summit Ucraina-UE Denis Şmigal

"Faptul că acest summit are loc la Kiev este un semnal puternic adresat atât partenerilor noştri, cât şi duşmanilor noştri", a declarat premierul Şmigal în cadrul unei reuniuni a guvernului, afirmând că "aşteaptă de la summit o evaluare intermediară pozitivă a eforturilor noastre pentru integrarea europeană".

Acestea sunt "două evenimente extrem de importante privind integrarea europeană a Ucrainei", a insistat el.

Discuţiile de joi şi summitul de vineri urmează să permită "Europei să creadă în victoria Ucrainei", în acelaşi timp "susţinând acţiunea noastră rapidă către aderarea la UE", a insistat Denis Şmigal, citează Agerpres.

"Pentru inamici: acesta este un semnal al inutilităţii eforturilor lor de a semăna discordie în coaliţia care sprijină Ucraina şi de a anula integrarea noastră euro-atlantică", a susţinut el, în timp ce Rusia a justificat în parte invadarea Ucrainei prin riscul, conform acesteia, reprezentat de o posibilă apropiere între Kiev şi NATO.

Potrivit premierul ucrainean, "dorim să creăm o foaie de parcurs detaliată cu privire la modul de parcurge calea integrării europene cât mai curând posibil". El a citat în special accesul la piaţa economică europeană ca fiind "fundamental important" pentru Kiev, în timp ce economia ucraineană s-a prăbuşit de un an.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mwe ucraina mwe zelenski
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218