REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Premierul va efectua o vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe

Premierul va efectua o vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe

Replica API 24 septembrie 2022 | 00:00 868

Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo (Japonia), pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe.

Nicolae Ciucă

Potrivit unui comunicat al Guvernului, fostul înalt oficial nipon Shinzo Abe a contribuit decisiv la începerea demersurilor necesare ridicării relaţiilor bilaterale dintre România şi Japonia la nivelul unui Parteneriat Strategic, în contextul vizitei istorice pe care a efectuat-o la Bucureşti în 2018, fiind primul premier nipon care a vizitat România.

"Japonia este unul dintre principalii parteneri din Asia ai României, atât în plan politic, cât şi în plan economic, şi există toate premisele pentru a transforma această îndelungă relaţie bilaterală, de peste un secol, într-o relaţie privilegiată la nivel de parteneriat strategic. Ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil, fiind un act politic oportun mai ales în contextul internaţional actual, dar şi un mod de a concretiza viziunea remarcabilă a fostului premier Shinzo Abe în materie de politică internaţională", a declarat prim-ministrul Ciucă, citat în comunicat, scrie Agerpres.

În marja vizitei pe care o efectuează la Tokyo, premierul Ciucă va fi primit de omologul său nipon, Fumio Kishida, şi va avea întrevederi cu delegaţia Ligii parlamentare de prietenie Japonia-România, condusă de preşedintele Ichiro Aisawa, şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Dieta Japoniei, Hosoda Hiroyuki, precizează sursa citată.

De asemenea, şeful Executivului român va avea o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali din alte state aflaţi la Tokyo cu prilejul funeraliilor fostului premier Shinzo Abe, între care prim-ministrul Australiei, Anthony Albanese, şi prim-ministrul Republicii Coreea de Sud, Han Duck-soo.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te duci ca un suporter la meci
0
0
junge analfabetul functional in japonia in concediu. Mwie !!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367