REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Preoţi constănţeni, şantajaţi cu filmări când făceau sex cu prostituate

Preoţi constănţeni, şantajaţi cu filmări când făceau sex cu prostituate

Replica API 9 septembrie 2013 | 00:00 175

Arhiepiscopia nu comentează, deocamdată, desfrânarea feţelor bisericeşti

Arhiepiscopia nu comentează, deocamdată, desfrânarea feţelor bisericeşti

Un caz de şantaj a făcut vâlvă în oraşul de la malul mării! Totul a fost scos la iveală de către un bărbat, care susţine că a fost filmat în ipostaze ceva... mai indecente, după care a fost şantajat de doi indivizi. Întâmplarea a avut loc în luna martie a anului 2012, pe fir intrând şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Cercetările continuă, în colaborare cu Serviciul Investigaţii Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Însă, date şocante au fost scoase la iveală, şi anume că protagoniştii întâmplării sunt membri ai Corului Arhiepiscopiei Tomisului. Aceştia, Marcel Marin şi Ion Picu, ar fi avut o strategie bine pusă la punct de a scoate ceva bani. Ei racolau preoţi, pe care îi cinsteau cu băuturi alcoolice, după care îi ademeau la o partidă de sex cu o prostituată, îi filmau şi apoi îi şantajau. Totul se petrecea în diferite locuinţe, acolo unde cei doi membri ai Corului Arhiepiscopiei Tomisului îi chema pe preoţi pentru a susţine evenimente religioase, precum pomeni sau sfeştanii. Când se trezeau din beţie, fiind puşi în faţa faptului împlinit, preoţii trebuiau să scoată bani frumoşi din buzunar, circa 100.000 de euro, pentru a nu fi făcute publice filmările ruşinoase. Un preot în vârstă de 35 de ani, nu a mai suportat şi a făcut reclamaţie la Poliţie. Cercetările continuă. Despre acest eveniment, Călin Gavrilaş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a spus că nu se poate pronunţa momentan. "Deocamdată nu facem nici un fel de declaraţie, este de competenţa organelor abilitate. În momentul în care vom avea date, vom comunica", a declarat, pentru "Replica", Gavrilaş. Mai exact, de anul trecut şi până acum s-au efectuat cercetări, acum fiind finalizate şi dosarul fiind trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. "În martie 2012 a fost depusă o plângere la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, ocupându-se Serviciul de Investigaţii Criminale. Două persoane, de 25 şi 28 de ani, sunt cercetate pentru şantaj şi dosarul a fost trimis astăzi, (luni - n.r.) la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunerile corespunzătoare.", a spus Bogdan Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

Preotul Eugen Tănăsescu: nu obişnuiesc să practic sporturi de genul ăsta

Cum gurile rele deja au sărit la atac, menţionând că implicat ar fi şi preotul Eugen Tănăsescu, acesta s-a arătat stăpân pe sine, declarând pentru "Replica" că nu are astfel... de pasiuni. "Am aflat şi eu din presă. Habar nu am despre ce este vorba. Nu-i cunosc pe cei implicaţi. Eu nu am nici o legătură. De mine s-au spus multe de când sunt la radio. Dar nu, nu am nici o legătură. Dau sub semnătură că nu am nici o legătură cu băieţii filmaţi acolo. Nu obişnuiesc să practic "sporturi" de genul ăsta, cu ghilimelele de rigoare. Îmi pare rău pentru colegii mei, care au căzut în capcană, dar nu mă ştiu vinovat cu aşa ceva.", a spus preotul Eugen Tănăsescu.

Ce spune Arhiepiscopia Tomisului

La scurt timp după ce purtătorul de cuvând al Arhiepiscopiei Tomisului, Călin Gavrilaş, a menţionat că nu are nimic de spus, un comunicat de presă a sosit pe adresa redacţiei. "În ceea ce priveşte articolul apărut în presă, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări: fiind vorba de o anchetă în derulare a poliţiei, care cercetează o infracţiune deosebit de gravă, instituţia noastră nu va face niciun fel de comentariu cu privire la aceasta. Începând cu luna august a anului trecut Arhiepiscopia Tomisului a încetat orice colaborare cu una dintre persoanele cercetate, care avea şi calitatea de membru al coralei, iar cealaltă persoană anchetată nu are nicio legătură cu Eparhia Tomisului. Ne exprimăm speranţa că Parchetul va face lumină în acest caz, iar vinovaţii vor fi pedepsiţi. În funcţie de evoluţia dosarului cercetat, Arhiepiscopia va demara o anchetă disciplinară.", se arată în comunicat.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272