REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Preotul care l-a dat în „vileag” pe IPS Teodosie, protest în fața Curții de Apel Constanța. Video

Preotul care l-a dat în „vileag” pe IPS Teodosie, protest în fața Curții de Apel Constanța. Video

V.S. V.R. 16 aprilie 2024 | 11:18 2372

 Petrică Leașcu, preotul din investigația Recorder referitoare la posibile fapte de corupție în care e implicat ÎPS Teodosie, a fost dat afară din Biserica Ortodoxă Română.

Preotul care l-a dat in „vileag” pe IPS Teodosie, protest in fata Curtii de Apel Constanta. Video Petrică Leașcu

Preotul care a încercat să demaște corupția din rândul Bisericii și l-a filmat cu camera ascunsă pe ÎPS Teodosie, material prezentat ulterior într-o investigație Recorder, a fost caterisit.

Acum, preotul Petrică Leacșu protestează în fața Curții de Apel Constanța, pentru condamnarea din anul 2020 :„Pe 29 ianuarie, Arhiepiscopul Ioachim, arhiepiscopul meu m-a caterisit. Caterisirea nu este definitivă. Am făcut apel la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, săptămâna trecută am avut ședința de judecată și aștept răspunsul. În această perioadă nu am voie să slujesc, sunt oprit din a slujii cele sfinte, dar pot purta acest costum preoțesc. Dacă va rămâne decizia definitivă de caterisire, va trebui să mă comport ca un mirean, ca un laic, deși preoția rămâne în mine. Preoția este indelebilă. Aici mă aflu într-o manifestare publică unde până vineri voi sta în rugăciune, în meditație, în post, mă voi abține în a mânca hrană, dar voi bea apă. Am rugat și în mediul online, pe toți cei care pot să se roage alături de mine, pentru că vreau dreptate. Dreptate pentru dosarul în care am fost condamnat pe nedrept în anul 2010. Vineri se va pronunța curtea de Apel Constanța privind revizuirea pe care am reformulat-o. Este a patra cale extraordinară. Am fost condamnat pe nedrept în 2020 pentru că am refuzat în 2010 să dau șpagă, mită, 35 de mii de lei și să fraudez alături de preotul Pandele și de IPS Teodosie suma da 100 de mii de lei. Refuzând să fac aceste fapte, am ajuns să am dosar penal, finalizat cu condamnare la închisoare cu suspendare.”

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
M-am saturat sa-l tot vad pe lache asta.
0
0
Fa-ti mah biserica ta prorie, ce esti fraier. Prostti sunt destui! Baga niste oase facatoare de minuni si gata, ai gasit enoriasi!
0
0
Și Leacșu are față și comportament de lepră
0
0
ce zici de fatza iiinfractorului spagoveanu ??? Ti se pare ingereasca sau vezi diavolul in persoana ???
8
1
fata lui... tradeaza haina preoteasca, ce sa mai spunem de caracter! si l poate ascunde dar trasaturile lui sunt contrare unei ...fete bisericesti!
1
6
sa speram ca se va face dreptate in acest dosar
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272