REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Preotul internat la ATI, în stare critică, ar fi băut o substanță chimică!

Preotul internat la ATI, în stare critică, ar fi băut o substanță chimică!

Ana Maria LIPAN 4 februarie 2023 | 00:00 6263

Un incident înconjurat de circumstanțe, care dau naștere anumitor suspiciuni, a zguduit recent comunitatea religioasă, cauzând îngrijorare în rândul acesteia. Cazul a ajuns în atenția publică după ce pe rețelele de socializate a fost lansat un mesaj care încurajează enoriașii să-și îndrepte rugăciunile către preotul Cătălin Moroșan, care a fost internat în noaptea de 27 ianuarie a.c., direct la secția de ATI a Spitalului Clinic Județean Constanța, în stare gravă, unde încă beneficiază de tratament de specialitate. Cauza ar fi ingerarea unei „substanțe necunoscute“, sursele noastre susținând însă că este vorba despre alcool metilic sau antigel și că preotul s-ar afla acum în comă profundă. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a refuzat să ofere declarații cu privire la acest subiect. Conjunctura, cât și lipsa unor informații oferite de către reprezentanții bisericii, nu elimină posibilitatea ca tragedia să aibă ca sursă o tentativă nereușită de suicid, și nu doar un accident nefericit.

Preotul internat la ATI, in stare critica, ar fi baut o substanta chimica!

Starea preotului Cătălin Moroșan, internat la secția ATI a Spitalului Clinic Județean Constanța vineri, 27 ianuarie a.c., nu prezintă semne de îmbunătățire. Evenimentul, care a zguduit și a cauzat îngrijorarea comunității religioase, este înconjurat de circumstanțe suspecte, lipsa unor date concrete lăsând sub semnul întrebării cauzele acestuia.

Informațiile furnizate de sursele noastre amplifică misterul, sugerându-se faptul că tragedia este fie provocată de un accident cu consecințe nefaste, fie de o tentativă de suicid eșuată.

Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, ne-a oferit informații cu privire la starea actuală a bărbatului.

“A venit în stare gravă, la camera de resuscitare și a fost preluat direct de Secția de Terapie Intensivă. De atunci beneficiază de tratament de specialitate. Starea rămâne foarte gravă, iar prognosticul rezervat.”

Sursele noastre susțin faptul că starea sa ar fi provocată de ingerarea unei substanțe, fiind vorba fie de alcool metilic, fie de antigel.

Relația strânsă dintre ÎPS Teodosie și preotul Cătălin Moroșan

Preotul s-a născut la Suceava, comuna sa natală fiind situată lângă orașul Gura Humorului. Traseul său academic l-a adus mai aproape de orașul de pe malul mării, după finalizarea seminarului teologic, acesta continuându-și studiile în cadrul Facultății de Teologie de la Universitatea Ovidius.

Preotul internat la ATI, in stare critica, ar fi baut o substanta chimica!

După absolvire, acesta s-a înscris la școala doctorală condusă de ÎPS Teodosie, ajungând în timp un apropiat și om de încredere al arhiepiscopului. Drept dovadă a strânsei relații dintre cei doi, Teodosie a oficiat slujba la cununia religioasă a lui Moroșanu, din 2019, deplasându-se până la Gura Humorului. În același an, la vârsta de 26 de ani, Cătălin Moroșan a fost hirotonit ca preot, urmând ca în 2020 să fie numit paroh al Bisericii Sfântul Arhidiacon Ștefan, lăcaș nefinalizat și care dispunea deja de alți patru preoți slujitori. Lipsa de experință cât și raritatea numirii unui al cincilea preot, în condițiile în care într-o biserică slujesc în mod obișnuit doar doi, arată clar favoritismul de care se bucura.

Preotul internat la ATI, in stare critica, ar fi baut o substanta chimica!
Și anul 2021 a fost unul prosper pentru preotul Moroșan, acesta fiind numit administrator al societății comerciale „Centrul de diagnostic și tratament recuperator Sfânta Elena de la Mare SRL”, care este amplasat în aproprierea mănăstirii cu același nume din Costinești. Între societate și Arhiepiscopia Tomisului există o strânsă conexiune, deși în acte firma aparține Constanței Negoescu, domiciliată în Galați.

Atât ÎPS Teodosie cât și preotul Cătălin Moroșan sunt din Suceava, un alt factor care a condus probabil la clădirea relației strânse dintre cei doi, bine-cunoscută de public datorită zecilor de imagini în care apar împreună.

Preotul internat la ATI, in stare critica, ar fi baut o substanta chimica!

Căderea în dizgrație

Conform surselor noastre însă, situația a luat o întorsătură, odată cu scandalul din vară, când șoferului lui ÎPS Teodosie i s-a confiscat permisul după ce a depășit cu mult limita legală de viteză, în timp ce îl ducea pe arhiepiscop la întâlnirile sale. Acest șofer ar fi nimeni altul decât preotul Cătălin Moroșan.

Finalul anului 2022 a adus cu sine alte vești rele pentru preotul care, ieșit din favorurile lui ÎPS Teodosie, a pierdut rolul de administrator în cadrul centrului de tratament de la Costinești și a fost înlocuit din funcția de paroh al Bisericii de la Gară. Ba chiar mai mult, aceleași surse spun că ar fi ajuns în atenția ANAF-ului, după ce au apărut suspiciuni de fraudă în cadrul societății din Costinești.

Preotul internat la ATI, in stare critica, ar fi baut o substanta chimica! Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu

Contactat de reporterii Replica, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a refuzat să ofere declarații cu privire la acest subiect, susținând că nu deține informații cu privire la starea de sănătate a preotului Cătălin Moroșan.

Toate aceste împrejurări nu elimină posibilitatea ca tragicul incident să fie urmarea unei tentative eșuate de sinucidere. În lipsa unor declarații oficiale, se poate vorbi însă și despre un accident nefericit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa l ajute "dumnezeu"!!
1
1
O fi la mijloc ceva cu mansalerul...
1
0
Alcoolul,vinul sau zeama de varza sunt substante chimice...
0
0
Alcoolul METILIC duce la ORBIRE si complicatii neurologice cam nasoale chiar daca este ingerat in cantitati mici !
1
0
Se știe că a vrut să se sinucidă după ce i s-au pus în cârcă miliarde de lei vechi, in urma unui control efectuat la Centrul de tratament de la Costinești. A băut antigel.
3
2
esti chioara? scrie metilic care este foarte toxic.
3
5
Bunch of fucking pedofiles and homosexuals that dont want to retire
4
5
Ca sa te tragi prin cadru cu el
4
4
Să dea allah să ajungă politica lui Zelensky şi pe la diavolii ăştia.
5
4
Să dea allah să ajungă politica lui Zelensky şi pe la diavolii ăştia.
4
5
Cum pwla mea se face ca in BOR sunt numai hoti, violatori, escroci, pedofili, drogati si poponari? p***t popor....sa puna botul la toate cacaturile lor cu dzeu ul lor....sa ma cac pe Iisusu vostru.
7
15
Daca nici preoti nu mai au vin , vin de ala bun cum ne dadea preotul Cornel de la Cobadin . Vin de sub altar . Au ajuns preoti sa ingereze soricioaca , este grav .
9
6
Etanolul este alcoolul etilic .Nu știu ce ați vrut să scrieți că a băut. Alcoolul etilic nu este toxic.Poate ați vrut să scrieți alcool metilic.
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369