REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Preotul Miu nu mai este paroh la Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel: Nu s-a îngrijit de banii bisericii

Preotul Miu nu mai este paroh la Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel: Nu s-a îngrijit de banii bisericii

Replica API 19 iulie 2014 | 00:00 1064

Control la Eforie

Control la Eforie

Zi agitată la Eforie Nord! Preotul Eugen Ion Miu şi-a pierdut statutul de paroh din cauza unor nereguli constatate în urma controalelor demarate de reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Rezultatul controlului i-a fost adus la cunoştinţă la ultima şedinţă de permanenţă. "El singur a recunoscut că nu şi-a actualizat registrele şi şi-a neglijat un pic partea administrativă. Trebuia să fie mai atent. Părintele Miu nu mai este paroh, dar va rămâne preot şi va sluji duminică acolo. El va sluji cu un alt preot, care va avea atribuţiile de paroh şi se va îngriji de registre şi de partea financiară a parohiei", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Călin Gavrilaş, consilierul Departamentului de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

Nereguli în parohia preotului Miu s-au constatat şi anul trecut. "Ultimul control a avut loc în urmă cu trei săptămâni. În acest caz vorbim de un lanţ de controale. Şi anul trecut i s-a pus în vedere să-şi reorganizeze din punct de vedere administrativ parohia", susţin reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului. Numele preotului a făcut obiectul şi unei verificări privind o grădiniţă care funcţiona fără aviz din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ). "Am făcut şi noi un control să vedem ce se întâmplă, dacă este folosit Oficiul Parohial pentru activitatea de grădiniţă şi care este implicarea lui. Grădiniţa nu avea aviz din partea ISJ, ci îmbrăca forma unei fundaţii sau asociaţii non-profit. Atunci s-a constatat că dumnealui nu-şi îndeplinea atribuţiile de paroh", a precizat consilierul Gavrilaş. Vineri, 18 iulie a.c., preotul a fost nevoit să predea inventarul bunurilor aflate în gestiune. Enoriaşii nemulţumiţi de decizia luată s-au adunat la sfântul lăcaş pentru a-l susţine pe preotul paroh Miu, încercând astfel să împiedice punerea în aplicare a hotărârii luate. "Nu a fost nici scandal, nici Poliţia, nici mascaţii. Au fost 6-7 femei. Cineva probabil că se aştepta să se facă scandal. Când se schimbă parohul se preia inventarul", ne-a explicat Călin Gavrilaş. Conform canoanelor bisericeşti ortodoxe, "preotul ar fi trebuit pedepsit cu mult mai rău". "Preoţilor li se cere să fie şi buni administratori în ceea ce priveşte întreţinerea bisericii, ţinerea la zi a registrului. S-a luat decizia cea mai blândă în ceea ce-l priveşte. El cred că este conştient de lucrul acesta", a conchis consilierul Departamentului de Comunicare din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272