REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Preotul TĂNĂSESCU, despre EDUCAŢIA SEXUALĂ în ŞCOLI

Preotul TĂNĂSESCU, despre EDUCAŢIA SEXUALĂ în ŞCOLI

Replica API 24 iunie 2021 | 22:18 2058

Controversele continuă! Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că educaţia sexuală este extrem de importantă şi trebuie făcută în şcoli, menţionând că toţi elevii sunt înscrişi în mod automat, dar părinţii au posibilitatea retragerii în cazul în care nu sunt de acord. Asociaţiile de elevi şi-au manifestat deja nemulţumirea în privinţa acestei posibilităţi de retragere a elevii de la aceste lecţii. Replica de Constanţa a vorbit cu câţiva părinţi pentru afla părerea acestora despre introducerea educaţiei sexuale în şcoli.

.

“Educaţie pentru viaţă”- disciplină obligatorie pentru clasele V-XII

Noua disciplină va conţine module obligatorii, adaptate vârstei elevilor: educație civică, educație sanitară, educație sexuală, educație pentru alimentație sănătoasă, educație pentru prim-ajutor, educație juridică, educație financiară, educație rutieră,educație civică. Pe principiul orei de religie, în cazul părinților care optează expres, în scris, pentru a-și retrage copiii de la modulul de Educație sexuală, elevii nu ar avea afectată nota obținută la “Educație pentru viața”, nota finală aferentă disciplinei urmând a fi calculată pe baza notelor obținute pentru n-1 module.”

Depinde până unde merge educaţia sexuală

“Sunt de acord cu introducerea educaţiei sexuale în şcoli, dar depinde şi până unde o să meargă cu această educaţie. Copiii trebuie să afle şi să ştie lucruri despre protecţie, despre contracepţie, dar asta nu înseamnă să se exagereze cu prea multă informaţie în cadrul orelor” a declarat un părinte, pentru ziarul Replica de Constanţa. O altă mamă intervievată de reporterii Replica, consideră un lucru foarte bun introducerea educaţiei sexual în şcoli: “Trăim în era internetului unde orice copil poate să acceseze orice site, fie el deochiat sau nu. De aceea consider că este mai bine ca aceste informaţii despre educaţia sexuală să le fie transmise de către un cadru didactic care are altă prestanţă, poate ajunge altfel la ei. Un copil de 11-12 ani are o reţinere în a vorbi cu părinţii lui despre chestii intime aşa că este cel mai bine ca un profesor să explice acele probleme ”.

Educația sexuală este cel mai dezbătut subiect al momentului

Cei mai mulți sunt de acord cu introducerea disciplinei, alții, în schimb, sunt de părere că părinții ar trebui să vorbească cu ai lor copii despre aceste aspecte și că nu este nevoie să încărcăm programa cu discipline... inutile.

Și Biserica Ortodoxă Română se opune în mod ferm introducerii în programa școlară a unei noi materii legate de educația sexuală, potrivit unui comunicat al Patriarhiei: ”Este un atentat asupra inocenței copiilor”, spun reprezentanții BOR.

Tănăsescu, reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului: Biserica face educație sexuală de mii de ani

Noi subscriem punctul de vedere al Patriarhiei. Biserica, oricum face educație sexuală de mii de ani și este împotriva avortului, contracepției și nu vreau ca ai noștri copii să fie transformați în jucării sexuale”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ii face lui teo educatie in gaoz!!!
0
1
Tanasescule,tu inca mai crezi ca astazi ii mai asculta lumea pe popi ca acum cateva zeci de ani,de pomesti despre ce era acum cateva mii de ani?.
8
0
La voi se face edicatia sexuala masiva nea tanasescule dar doar cu baietei underage.. daca nu stii despre ce e vorba intreaba l pe prea fericitul! Hai spor la fundulete bulani ghertoi ce sunteti! De asta va place in fuste negre... hahah
7
0
Se vede ce educatie sexuala face BOR ....sunt statistici cu mii de tinere sub 18 ani devenite mame... si serios, o mana de barbati habarnisti ca deh anatomic si emotional n- au nicio treaba cu femeia, isi dau cu parerea despre chestiuni f delicate, pe care doar Dumnezeu are voie sa le judece, gen avort si altele! Dar impotriva spagilor, examenelor aranjate de seful vostru, fraudelor cu terenuri si domenii din judet NU SUNTETI?! astea nu sunt pacate nu? ca sunt ale voastre!! rusine sa va fie ipocritilor, inapoiatilor! la mobile si masini scumpe v ati repezit, de ce nu umblati cum predicati?
14
1
"Un copil de 10 ani a lesinat in fata clasei din cazua placerii dupa ce a fost pus sa se masturbeze."E ok? Cautati.Este doar e sexualizare prematura ca sa le mai spele din imagine,politicienilor,afaceristilor,m aso nilor,magistratilor si elitelor roiale care urmeaza sa fie scoase la lumina pt publicul larg.Metzelder ex fotbalistul german e doar un caz izolat?Dar Kevin Spacey? Dar B i ll Cl inton? Dar Ep st ein?Jimmy Sa vi le? Prince And rew?
1
15
daca lumea ar fi educata ei nu ar mai exista .
19
3
baaa...educatie sexuala nu e ce faceti voi in chilii...si de fapt pe voi cuvantul educatie va sperie...poponarule
14
4
E adevarat ,cazurile de popi care fac abuzuri sexuale sunt de sute de ani!???
16
1
cine face copii la 14 ani nu mai merge pe la scoala
15
1
I-auzi, biserica face educatie sexuala de mii de ani ..... si ne invata cum o femeie face copii fara contact sexua.
21
13

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468