REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Preotul Tănăsescu: Recomand tuturor să postească, să devenim mai buni

Preotul Tănăsescu: Recomand tuturor să postească, să devenim mai buni

Replica API 15 noiembrie 2012 | 00:00 113

A început Postul Crăciunului

A început Postul Crăciunului

Postul Naşterii Domnului, având o durată de 6 săptămâni, a început miercuri, 14 noiembrie, fiind rânduit de Biserică pentru a-i pregăti pe credincioşi pentru marea sărbătoare a Naşterii lui Iisus Hristos. Astfel, creştinii, postesc 40 de zile, pentru a-şi curăţa sufletele şi trupurile şi se învrednicesc pentru a primi Cuvântul lui Dumnezeu. Ultima zi a Postului Naşterii Domnului-24 decembrie- numită Ajunul Crăciunului. Reprezentanţii Bisericii sfătuiesc toţi creştinii care sunt în putere să întâmpine această mare sărbătoare aşa cum cere Dumnezeu: prin curăţarea sufletului de păcate.

"Postul Naşterii Domnului e o perioadă în care ne pregătim spiritual şi trupeşte pentru întâmpinarea marii sărbători, numite Crăciun. Principiul de postire este arătat de Sfântul Ioan Gură de Aur, care spune că o burtă curată nu naşte o înţelegere subţire. Prin urmare, pentru a avea înţelegere spirituală, trebuie să ne înfrânăm şi trupeşte şi sufleteşte de la cele rele. De aceea Sfinţii Părinţi, Biserica, Mântuitorul ne învaţă că înfrânându-ne de la mâncăruri de bună voie, vom învăţa să ne înfrânăm de la cele rele, dobândind puterea de a ne înfrâna", a declarat preotul Eugen Tănăsescu. Referitor la creştinii care cred că-şi pot curăţa sufletul ţinând post doar două zile pe săptămână, respectiv miercurea şi vineri, dar fără să renunţe la vicii, cum ar fi fumatul sau înjuriile, preotul Tănăsescu spune că fac o mare greşeală. "Dacă cei bătrâni fac această jertfă, tinerii ar trebuie să postească şi ei. Lumea se plânge că nu poate, pentru că nu ştie să înveţe să poată. Înfrânarea de la alimenente este începutul. Dacă vorbeşti de rău, unde e rolul postuilui? Abţinându-ne de la mâncare este prima treaptă. Cei care vor să postească, să nu se oprească doar la postul alimentar, care-i prima treaptă. Postul trebuie ţinut atât cât l-a rânduit Biserica, nu doar două zile pe săptămână. E ca şi cum se duc la doctor şi le recomandă să ia trei pastile, iar ei iau doar una. Mântuitorul posteşte 40 de zile, nu două pe săptămână", a explicat preotul. Care este mesajul Arhiepiscopiei Tomisului pentru toţi creştinii? ,,Le doresc tuturor să postească cu folos şi spre îmbunătăţirea sufletului, pentru că societatea a ajuns în starea asta în care ne aflăm, dezolantă, pentru că ne-am îngăduit plăceri, mândrii şi alte lucruri rele şi câtă vrem nu renunţăm la ele, societatea nu poate fi mai bună. Recomadăm tuturor să postească, să devină mai buni , mai frumoşi pentru ca, în final, să devenim cu toţii sfinţi", a concis preotul Eugen Tănăsescu.

M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108