REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Presa de la Viena a dezvăluit ce se va întâmpla cu România și Bulgaria

Presa de la Viena a dezvăluit ce se va întâmpla cu România și Bulgaria

Victor ROTARU 21 ianuarie 2023 | 16:19 1023

Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a anunţat vineri că la reuniunea de săptămâna viitoare cu omologii săi din UE, el şi colegul său cipriot Nikos Nouris vor "exercita presiuni pentru ca UE să pună în aplicare măsuri eficiente, cum ar fi o protecţie coerentă a frontierelor în lupta împotriva contrabandei şi a migraţiei ilegale", relatează presa austriacă.

Presa de la Viena a dezvaluit ce se va intampla cu Romania si Bulgaria

Gerhard Karner a spus că Cipru, la fel ca şi Austria, este împovărat enorm de migraţia ilegală. Karner şi Nouris şi-au coordonat punctele de vedere în cadrul unei întâlniri care a avut loc vineri la Viena, înainte de reuniunea miniştrilor de interne ai UE de săptămâna viitoare de la Stockholm. Cei doi miniştri de interne au convenit să susţină ca, pe viitor, procedurile de azil să se desfăşoare în ţări terţe.

După discuţiile cu Karner, ministrul cipriot de interne a anunţat, într-un interviu pentru "Die Presse", că la Consiliul informal JAI de săptămâna viitoare va lua iniţiativa de a cere reorganizarea sistemului de azil. Karner l-a asigurat de sprijin în acest sens. "Vom înainta propunerea împreună: în loc să cheltuim miliarde de euro pentru a-i găzdui pe toţi migranţii, ar trebui să investim în ţări terţe, pentru ca aceşti oameni să rămână acolo", a spus Nouris.

"Europa se confruntă cu o criză a migraţiei. Multe proceduri pur şi simplu nu funcţionează. Trebuie să ajungem la rădăcina problemei. Europa ar trebui să acţioneze în ţările terţe, din Africa şi Asia, de unde provin în principal migranţii ilegali. Discutăm de trei ani despre un nou pact privind azilul şi migraţia în UE şi suntem în mod clar blocaţi", a declarat ministrul cipriot de interne. Întrebat de ce nu există un consens, el a explicat că „pentru multe state este dificil să accepte că ar trebui să participe şi ele la programele de reinstalare. Pentru că se tem că vor deveni ele însele parte a problemei”, spune Nouris.

În schimb, a elaborat el, ar trebui convenit cu ţările terţe anumite cote de imigranţi, iar celor care caută protecţie în afara Europei ar trebui să li se ofere posibilitatea de a solicita azil în punctele de lucru ale Crucii Roşii sau ale ONU sau chiar la ambasade, în loc să îşi rişte viaţa în călătorii cu barca pe mare, potrivit propunerii ministrului cipriot de interne.

Cu toate acestea, notează "Kronen Zeitung", în această privinţă, opiniile au fost aparent divergente. Ministerul austriac de Interne nu a dorit să vorbească despre o propunere comună. Cipru a sprijinit propunerea austriacă de a desfăşura procedurile de azil în ţări terţe, a precizat acesta. Cu toate acestea, Austria este împotriva ideii ca procedurile de azil să se desfăşoare în ambasade sau în punctele de lucru ale Crucii Roşii sau ale UNHCR. În schimb, Ministerul de Interne de la Viena a făcut referire la modelul danez sau britanic. Cele două ţări vor să trimită solicitanţii de azil în ţări terţe, unde trebuie să aştepte ca cererea lor să fie soluţionată în Danemarca sau Marea Britanie.

În ceea ce priveşte subiectul redistribuirii refugiaţilor în cadrul UE, unde opiniile au fost, de asemenea, diferite, Nouris s-a arătat înţelegător. El a vorbit cu Karner despre acceptarea refugiaţilor din Cipru. "Îmi dau seama că nu pot insista asupra acestui lucru, având în vedere fluxurile mari de migraţie secundară din Austria", a spus el.

Pe de altă parte, ministru cipriot a criticat veto-ul Austriei în privinţa aderării Româniai şi Bulgariei la Schengen. "Nu a fost o zi bună pentru Europa. Sper că această decizie va fi revizuită în timpul preşedinţiei suedeze a UE", a declarat Nikos Nouris, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu va place cum arata Schengen acum, autosupendati-va. Bagati paza la frontiere si cheltuiti bani, nu incercati sa tocati banii amaratilor de romani, de bulgari, etc. De peste 10 ani bagam bani in echipamente, in instruire in paza frontierelor, iar voi profitati. Nu va place de Schengen, valea! Faceti frontiera cu Putin.
0
0
Acum Austria are nevoie de votul nostru pentru a se aproba acest nou regulament in UE, normal ar fi ca Romania si Bulgaria sa se opuna. Nenorocitii de guvernanti si presedintele vor avea curaj sa fie patrioti si sa nu dea votul Austriei? Ma indoiesc vor aproba fiindca le place sa stea capra sau au afaceri cu firmele austriece. Cred ca opinia publica ar trebui sa cera pe toate caile posibile acest vot nrgativ de la conducatorii din acest moment ai tarii.
5
0
Dar despre imigrantii calificati care v-au scăpat de munci grele nu maraiti nimic, javrelor
7
0
"Hitler, who was born in Austria, had immigrated to Germany in 1913, and renounced his Austrian citizenship in 1925". Pentru OMENIRE reprezinta un PERICOL MULT MAI MARE CINE emigreaza din AUSTRIA, nu cine imigreaza in Austria. Sper ca am lamurit acest ADEVAR ISTORIC.
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102