REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
19.4° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Presa din Rusia jubilează după suspendarea Simonei Halep

Presa din Rusia jubilează după suspendarea Simonei Halep

Ana Maria LIPAN 17 septembrie 2023 | 00:00 1277

Pedeapsa drastică primită de Simona Halep a fost comentată cu mult sarcasm de jurnaliștii din Rusia. Aceștia nu au uitat că românca a avut o relație tensionată cu Maria Sharapova, cea care a fost și ea suspendată în trecut pentru consumul unei substanțe interzise.  

Presa din Rusia jubileaza dupa suspendarea Simonei Halep

În cursul zilei de marți, 12 septembrie 2023, Simona Halep a primit decizia în cazul său de doping. Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a suspendat-o pe campioana noastră pentru o perioadă de 4 ani din toate competițiile.

Jurnaliștii din Rusia au comentat cu sarcasm suspendarea primită de Simona Halep

Suspendarea Simonei Halep a produs o undă de șoc în lumea tenisului mondial și a fost analizată de presa din întreaga lume. Jurnaliștii din Rusia au comentat și ei pe marginea pedepsei aspre primite de sportiva noastră. Aceștia nu au uitat faptul că Simona a avut o relație tensionată cu fosta jucătoare Maria Sharapova, care a fost și ea suspendată din tenis după ce a fost depistată pozitiv la Meldonium, o substanță interzisă. La momentul respectiv, campioana noastră a avut o reacție evazivă față de suspendarea rusoaicei.

„Nu am vorbit cu ea până acum, nu văd niciun motiv să vorbesc cu ea nici de această dată”, declara Simona Halep în urmă cu șapte ani.

Declarația Simonei a fost readusă în prim plan de Konstantin Lesik,, jurnalist de la Sport 24, cel mai important portal online din Rusia. Acesta a scris un articol al cărui titlu este „S-a luat de Sharapova după cazul de dopaj, acum a fost și ea suspendată 4 ani. Karma?”. Jurnalistul rus a analizat cazul campioanei noastre și a strecurat în text mai multe remarci răutăcioase la adresa acesteia.

„Surprinzător sau nu, Halep a fost înainte un activist împotriva dopajului. A criticat-o repetat pe Maria Sharapova. Nu a fost de acord cu invitațiile ulterioare primite de sportiva noastră în turnee”, a scris Konstantin Lesik.

O nouă sancțiune pentru Simona Halep. Campioana noastră trebuie să plătească o sumă importantă de bani

Cei de la ITIA au susținut că dopajul Simonei Halep a fost „repetitiv și sofisticat” și au cerut o pedeapsă de 6 ani pentru „circumstanțe agravante”, însă judecătorii au respins această cerere. În plus, potrivit Eurosport.ro, ITIA a cerut ca rezultatele Simonei să fie șterse din martie 2022. Totuși, rezultatele anulate vor fi doar cele obţinute de româncă după data de 29 august 2022.

„Toate rezultatele obţinute de jucătoare în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022 sunt anulate, cu repercusiunile de vigoare, incluzându-se aici returnarea premiilor în bani, a trofeelor şi anularea punctelor”, se arată în motivarea tribunalului Sport Resolutions.

În aceste condiții, Simona Halep este nevoită să returneze 80.000 de dolari, sumă ce reprezintă prezența ei pe tabloul de simplu de la US Open 2022, scrie cancan.ro. Campioana noastră a fost eliminată încă din primul tur, fiind învinsă de Daria Snigur.

Simona Halep ar fi putut avea, însă, de plătit o sumă uriașă, în cazul în care tribunalul Sport Resolutions ar fi acceptat propunerea ITIA. Forul dorea ca toate rezultatele obținute de româncă de când a început să consume suplimentele recomandate de staff-ul condus de Patrick Mouratoglou să fie anulate. Mai exact, Simona ar fi fost nevoită să plătească nu mai puțin de 2 milioane de dolari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mi se pare normal ca rushi sa se bucure avand in vedere reactia Simonei in cazul de dopaj al Sharapovei,este ceva de genul:"tu vorbeai despre corectitudine in sport Simono ?",pe de alta parte rusoaica a fost mai deshteapta decau Mackedoanca pentru ca atunci cand s-a facut public ca ea a luat Melodium Sharapova a recunoscut pecand Simona nu doar ca a negat dar a si acuzat judecatori ca intarzie pronuntzarea deciziei in cazul ei,prostie pe care S.H.a facuto si dupa pronuntzarea sentinzei cand a declarat cu judecatori si-au schimbat decizia cand au aflat ca este romanca,poate S.H. nu s-a drogat voluntar dar probele de laborator nu mint si aici regulamentul este clar:"daca un sportiv este gasit dopat este suspendat,nu conteaza cum a ajuns drogul in corpul lui".
3
0
o valoare adevarata, cind iese afara, nici acul nu trebuie sa-i intre in fund, sa nu aiba de unde musca adversarii, invidiosi, ca asa sint oamenii.
1
1
Șarapova lua meldonium pe baza unei rețete declarate la forul competent. După ce a refuzat să participe la competiții din partea sua, a început mîrșăvia americănească. Au inclus meldoniumul pe lista substanțelor interzise și în ziua următoare i-au recoltat probe sportivei. În mod normal, se comunică forurilor competente și sportivilor, perioada necesară organismului ptr eliminarea substanței și data de la care se consideră dopaj. La Șarapova nu s-a ținut cont și între primii care s-au năpustit asupra ei au fost Simona și campioanele dopajului, surorile Wiliams, alea care acum o calcă în picioare pe Simona și care cer să i se retragă toate titlurile...
2
0
Merita jigniri, ca tocmai ea care facea lucruri necurate s-a gasit sa faca scandal impotriva lui Sharapova. Hotul, striga hotul! Roata s-a intors! Asta nu inseamna ca Serena, Nadal si altii nu sant drogati, dar fiind din alte tari, nu s-au facut publice probele. Anglo-saxonii ii aruna in fata pe romani, rusi, chinezi,bulgari, adica pe aia pe care-i urasc.
2
0
Are mai mult timp sa faca sex acum.
4
0
eu ma pish pe ce zic bolsevicii. Mwie cu kkt !!!
4
6
De zic ceva contre drogatei,din acest moment,pot fi considerat pro rus?Ca să știu.De i asa,fata i nevinovată,parerea mea. Pe dos,e foarte vinovată,parerea mea. Ciudați sunt oamenii.Dar astea nu s pareri, sunt frici.Si fricile s nasoale.Pentru toți.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515