REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Președintele ALDE Constanța, despre revenirea lui Banias în partid: 'Nu-l aștept în partid. Îl dau afară'

Președintele ALDE Constanța, despre revenirea lui Banias în partid: 'Nu-l aștept în partid. Îl dau afară'

Replica API 20 septembrie 2019 | 00:00 306

Ion Popa

Ion Popa, președintele ALDE Constanța, este indignat după decizia instanței de anulare a ordinului prefectului privind încetarea mandatului de consilier județean în ceea ce-l privește pe Emil Banias. Senatorul spune că-l va primi în partid, dacă îl va obliga definitiv instanța însă... îl va da imediat afară. Mai mult, susține Popa, la fel ca și în cazul altului exclus din ALDE, respectiv Daniel Learciu, repus în funcția de vicepreședinte al CJC de către instanță, se vor face ”cârdășenii”. ”Am remarcat o cârdășenie a tuturor actorilor din situația aceasta. Mă iau după cazul Learciu, unii au făcut cereri de intervenții, instanțele au acceptat, sunt lucruri care se văd din avion, sunt legături de prietenie, așa am auzit. Aceeași rețetă se va aplica și în cazul lui (Banias - n.r.)”, a spus Popa. ”Nu-l aștept în partid. Îl dau afară. Nu am nimci cu el, dar este o chestiune de principiu. Nu mă poate interpreta o instanță statutul unui partid. Nu poți să te judeci și apoi să vii iar în partid. O să-l dau afară”, a mai spus senatorul.

Emil Banias

Reamintim că Emil Banias, fratele deputatului Mircea Banias, a fost exclus, în urmă cu doi ani, din ALDE, Secretarul General al partidului înregistrând, apoi, la Instituţia Prefectului-Judeţul Constanţa Hotărârea nr. 1/27.05.2017 a Delegației Permanente Teritoriale a filialei ALDE Constanța privind pierderea calității de membru al partidului a lui Emil Sorin Banias. Ordinul a fost semnat de prefectul de la acea vreme, Adrian Nicolaescu. Banias susținea atunci , singura lui „vină” ar fi fost aceea că... este fratele lui Mircea Banias, şi el exclus din ALDE. Emil Banias a contestat, pe 22iunie 2017, ordinal privind încetarea mandatului de consilier judeţean, iar Tribunalul Constanța s-a pronunțat luni, 16 septembrie, în favoarea fostului ales județean, în sensul că i-a admisă cererea și a fost anulat ordinul NR 261/2017. De asemenea, trebuie precizat faptul că, pe 10 mai 2018, Tribunalul a dispus anularea hotărârii nr. 1 din 27 05 2017 a Delegatiei Permanente Teritoriale a Filialei ALDE Constanta prin care a fost exclus din partid. Decizia a fost contestată, iar pe 27 iunie a.c., recursul a fost respins, ca tardiv formulat.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu sunteti satui de Banias & co?
3
1
Hotararile instantelor de judecata lasa mult de dorit. Uneori ramanem uimiti de nedreptatea facuta de judecatori.
1
1
Incompetent!
3
1
Bai neica nimeni ca si partidul din care faci parte il dai afara de la mata din casa ? Auzi la el parvenitul il da afara.!!! Cum ai ajuns jegule la Constanta?
3
1
Frate, dar in familia banias toti sunt urati. Si el, dar si frati-su ! Urati barbati!
4
3
O hotarare definitiva se discuta de un nimeni?
4
1
Popa nu este din Constanta, nu cunoaste judetul sau orasul, dar conduce o organizatie care nu mai exista. Sunteti buni.
9
0
Alde partid de 1000 de voturi
10
0
Justitia pe care kovesi o invoca dupa ce a fost numita mare smechera in parchetul european. Traim vremuri grele. Astea sunt doar detalii care pot trece neobservate.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212