REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Președintele Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, cercetat pentru abuz, fals în înscrisuri și infracţiuni contra libertăţii persoanei!

Președintele Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, cercetat pentru abuz, fals în înscrisuri și infracţiuni contra libertăţii persoanei!

Replica API 23 februarie 2019 | 12:38 905

Petre Obrinji, președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Constanța (AJVPS) și Radu Micu, directorul asociației, anchetați de Poliția Municipiului Constanța într-un dosar de abuz în serviciu, fals în înscrisuri, șantaj și delapidare. Inițial, plângererea pe numele celor doi a fost făcută la Parchetul Judecătoriei Constanța, însă, la începutul acestei luni, dosarul a fost trimis Poliției Municipale care efectuează cercetări. Obrinji este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art 207 (Infracţiuni contra libertăţii persoanei),297 (abuz în serviciu),322 (fals în înscrisuri sub semnătură privată) din C.P. Iulian Radu Micu este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 295 (delapidarea) și 297 (abuz în serviciu).

Reamintim că, lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța s-a sesizat din oficiu, la data de 16 noiembrie 2018, cu privire la abuz în serviciu, fals în înscrisuri și semnătură privată, delapidare, și evaziune fiscală în legătură cu activitățile desfășurate de AJVPS în intervalul 2016-2018. Oamenii legii au intrat în posesia mai multor documente financiar contabile ale Asociației. Ancheta a survenit în urma acuzațiilor publice formulate de Lucian Manolache, fostul membru al Consiliului de conducere. Manolache susține că documentele organizației nu ar respecta prevederile legale, și anume că hotărârile Adunărilor Generale ale asociației nu ar fi înscrise la Judecătoria Constanța. La fel, Manolache acuză că nici conducerea asociației nu este înscrisă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor, aflat la Judecătoria Constanța, „așa cum prevede OUG 26/2000 și statutul AJVPS Constanța, ar. 42”. „În calitate de membru în Consiliul de conducere al AJVPS Constanța, din data de 25.08.2017, am participat la ședințele lunare ale consiliului, convocate până acum neștiind că hotărârile Adunării Generale nu au fost înscrise în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor, aflat la grefa Judecătoriei Constanța, așa cum prevede legea. În tot acest timp bugetul de venituri și cheltuieli al asociației nu a fost prezentat consiliului de conducere spre aprobare și avizare de către directorul asociației, precum și alte acte administrative ce trebuiau prezentate, conform aceluiași statut. Toate acestea, precum și altele, au fost aduse la cunoștință personal conducerii și consiliului, în cadrul ședințelor de consiliu, încă din luna iunie 2018, când am aflat aspectele ilegale, conducerea neținând seama de gravitatea situației, adică funcționarea asociației fără a respecta dispozițiile legale. In data de 18.10.2018 a fost convocată fără a avea drept,ședinta de consiliu de către președintele încă nevalidat al asociatiei, Petru Ogrinji, ședința în care acesta a propus convocarea unei alte Adunări generale pentru revocarea conducerii Asociației”. Cum sună: „Un presedinte care nu este validat oficial de Judecatorie si este in cunostinta de cauza, propune revocarea lui insusi si a organelor de conducere statutar alese pentru un mandat de 5 ani, precum și organizarea de noi alegeri stabilind până și data depunerii candidaturilor fără ca Adunarea Generală să aprobe revocarea.”……. Este Hilar și nelegal. Eu nu doresc nimic altceva decât respectarea întocmai a legilor și dispozițiilor legale în vigoare în România”, susținea Manolache, în luna noiembrie a anului trecut, prin intermediul unui comunicat de presă.

Lucian Florin Manolache, membru în Consiliul de conducere al asociației, a susținut,ala finele anului trecut, într-un comunicat, că documentele organizației nu ar respecta prevederile legale, și anume că hotărârile Adunărilor Generale ale asociației nu ar fi înscrise la Judecătoria Constanța. La fel, Manolache acuză că nici conducerea asociației nu este înscrisă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor, aflat la Judecătoria Constanța, „așa cum prevede OUG 26/2000 și statutul AJVPS Constanța, ar. 42”.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vanatorii sa plateasca ca prostii cotizatia anuala nu? ca acesti hoti ordinari sa aibe numai avantaje si de noi vanatorii sa isi bata joc cum vor ei? Sa fie suspendati pe durats cercetatilor
4
3
Pentru cel care vorbeste de....sifoane: ori esti un mare prost ori, mai mult ca sigur, esti un braconier abject aflat in gratiile acestei conduceri. Oare prenumele tau este Marian?
5
3
Oppppaaa deci are dreptate manolache cu privire la hotii astia de Ogrinji si Micu dar mai e si madam Bisica contabila care masluieste actele contabile deci Ogrinji si Micu sunt capusele care au supt din Ajvps constanta la greu
5
2
Halichidis, Moga, Moga, Halichidis
3
6
Sunteti niste sifoane ordinare in frunte cu bolnavu ala reclamagiu
4
7
Sa se verifice daca sau facut plati catre detinatorii de teren conform legii .
3
0
Sarbu verificat !
4
0
ce atita vorba?Exclusi din AGVPS si la puscarie,ca nu sunt senatori sau deputatii nostri PSD!
6
3
ca da guvernul o ordonanta ca sa iasa nevinovat! ha ha ha
2
0
Recapitulare De doua ori anuz in serviciu Fsls in inscrisuri sub semnatura privata Delapidare Infractiuni contra libertati persoanei.Acum sa va vedem magistratilor cati ani dureaza sa va dati seama ce a facut asta si ce pedeapsa ii dati.
5
3
A plcat la vanatoare sa vaneze caprioare.Autor Olaru Sandu.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920