REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Preşedintele BVB: Tot mai multe companii se uită la bursă şi la investitorii locali pentru a-şi finanţa creşterea

Preşedintele BVB: Tot mai multe companii se uită la bursă şi la investitorii locali pentru a-şi finanţa creşterea

Valentina CAMARA 17 martie 2023 | 00:00 262

Tot mai multe companii se uită la Bursa de Valori Bucureşti şi la investitorii locali pentru a-şi finanţa creşterea şi cred că acest lucru susţine sectorul local bancar, a declarat, joi, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Radu Hanga, la conferinţa "Romanian Business & Investment Roundtable".

Presedintele BVB: Tot mai multe companii se uita la bursa si la investitorii locali pentru a-si finanta cresterea

"În ceea ce priveşte bursa, am observat o tendinţă, în ultimii 2-3 ani: tot mai multe companii locale care se listează, care încearcă să se poziţioneze în corelaţie cu piaţa locală. Aşadar, acesta ar fi un aspect pozitiv pentru mediul local şi cred că este un lucru pozitiv pentru sectorul bancar. Pentru a creşte nivelul de intermediere financiară, dacă ne uităm la PIB, trebuie să avem mai mult acces la capital pentru aceste companii locale. Tot mai multe companii se uită la Bursa de Valori şi la investitorii locali pentru a-şi finanţa creşterea. Cred că acest lucru susţine sectorul local bancar şi mai cred că această tendinţă va continua. Aş spune că, finalmente, vom avea rezultate pozitive şi pentru construcţia europeană, pentru că o Europă puternică are nevoie de componente puternice. O Românie puternică nu va intra în conflict cu o Europă mai puternică. O Europă puternică are nevoie de state-membre puternice. Aşadar, aş vedea partea plină a paharului din această imagine de ansamblu", a apreciat Hanga.

Preşedintele BVB este de părere că, în ultimii ani, există o tendinţă de regionalizare şi o creştere a subiectivismului local.

"Tendinţa principală pe care am observat-o în ultimii ani, pe lângă globalizare, care a început acum 5-6 ani, este cea a regionalizării. Aceasta este lumea înspre care ne îndreptăm, iar pe termen lung, în viitorul apropiat, va trebui să gândim în termeni mai regionali şi, bineînţeles, că ne punem întrebarea ce înseamnă acest lucru pentru noi. Ne uităm la România în context european. Eu mă uit la Bursa de Valori Bucureşti şi aş extrage punctele pozitive ale tuturor acestor aspecte. Ceea ce am observat, în ultimii ani, a fost o creştere a unui subiectivism local. Am văzut crize financiare, şi ne aducem aminte de 2007-2008, am văzut criza datoriilor suverane care a lovit în mare parte statele din sudul Europei. Am observat şi criza COVID, care se presupune că a fost ucigaşul globalizării. Sunt disfuncţii în ceea ce priveşte canalele de logistică mondială, acum observăm şi războiul din Ucraina şi toate aceste lucruri ne forţează să avem o abordare de tip local", a menţionat Radu Hanga.

Cea de-a treia ediţie a Conferinţei Romanian Business & Investment Roundtable continuă, joi, cu o nouă serie de dezbateri pe teme ce vizează perspectivele macroeconomice, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436