REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Preşedintele CCR, mesaj-ordin pentru magistrați

Preşedintele CCR, mesaj-ordin pentru magistrați

Virgil STOIAN 8 decembrie 2022 | 13:28 956

Preşedintele CCR Marian Enache a precizat, cu ocazia Zilei Constituţiei României, că Legea fundamentală „exprimă manifestarea suverană a voinţei poporului român pentru democraţia constituţională, întemeiată pe tradiţiile constituţionale româneşti şi valorile comune ale constituţionalismului european”.

 

Marian Enache

„Celebrăm astăzi Ziua Constituţiei, Lege fundamentală menită a defini bazele statului de drept şi ale democraţiei. Constituţia exprimă manifestarea suverană a voinţei poporului român pentru democraţia constituţională, întemeiată pe tradiţiile constituţionale româneşti şi valorile comune ale constituţionalismului european. În cei 31 de ani de la adoptare, Constituţia a avut un rol eminent în afirmarea şi consolidarea unităţii şi indivizibilităţii statului român, unităţii poporului şi egalităţii între cetăţeni. Garant al supremaţiei Constituţiei, Curtea Constituţională a României a contribuit, prin deciziile sale, la respectarea principiului separării puterilor, a echilibrului lor şi a colaborării loiale între autorităţile statului, precum şi la promovarea funcţionării modelului democratic de tip occidental, pentru care românii au optat prin Revoluţia din Decembrie 1989”, a declarat Marian Enache, potrivit unui comunicat de presă al CCR.

El a mai spus că judecătorii au „o îndatorire de onoare în afirmarea identităţii constituţionale, în apărarea şi asigurarea supremaţiei Constituţiei, în deplin acord cu respectarea angajamentelor internaţionale ale României în spaţiul euroatlantic”, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Judeca-ca-torii pe egalitate de drepturi! Nu contribui cu nimic la bugetul de stat, dormitezi in birouri pana la clasarea dosarelor "banilor plătitori de daruri" si dai fuga la pensia neconstituțională!
2
1
de hoti ordinari !!! Ati nenorocit toata tara iinfractorilor!!! Sa va mwiesc pe toti cu mult kkt !!!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614