REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Preşedintele CJC, ultimatum pentru managerul Spitalului Judeţean: „Cine nu dă randament, pleacă“

Preşedintele CJC, ultimatum pentru managerul Spitalului Judeţean: „Cine nu dă randament, pleacă“

Replica API 20 iulie 2016 | 09:48 251

Medicii şefi, traşi de urechi

Medicii şefi, traşi de urechi

Conducerea Consiliului Judeţean Constanţa promite să schimbe, în cel mai scurt timp, imaginea Spitalului Judeţean Constanţa. Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC, i-a cerut managerului interimar, Cătălin Grasa, ca până la 1 septembrie, să-şi definitiveze o echipă de conducere care să dea randament. În caz contrar, va pleca acasă.

„Vreau ca lucrurile să înceape să funcţioneze. Am făcut o serie de vizite inopinate la instituţiile aflate în subordine, iar dintre toate, punctul cel mai fierbinte este Spitalul Judeţean. E una din principalele priorităţi din manadtul meu. I-am cerut, personal, managerului, în termen limită de 1 septembrie, să-şi definitiveze o echipă competitivă de lucru, care să dea randamentul la care mă aştept. În 45 de zile dacă n-aţi definitivat o echipă pentru urmărtorul mandat al dumneavostră, situaţia o ştiţi. Plec şi eu, pleacă şi domnul Grasa.

Cine nu dă randament, pleacă“, a spus Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC. Care sunt, mai exact, problemele constate de conducerea CJC? „Sunt probleme legate de anumite persoane, ba intră în concediu, ba vin din concediu, iar intră în concediu ori se folosesc de mass media pentru a rămâne în funcţie. Interesul meu e să avem servicii medicale de calitate şi o echipă funcţională. Lucrurile trebuie rezolvate, aceasta e sarcina managerului“, a spus Ţuţuianu.

„Este dezastruos la secţia de psihiatrie de la Palazu Mare. Secţia de pediatrie a fost renovată, dar mobilierul e vechi de 290 de ani. Nici secţia de obstretică-ginecologie nu arată bine. Cer să se ia măsuri“, a completat şeful CJC. La rândul său, managerul interimar Cătălin Grasa recunoaşte aspectele negative cu care se confruntă unitatea, însă, spune el, lucrează la remedierea aspectelor. „Lipsa de comunicare, unul dintre lucrurile cu care se confruntă spital. Mai ales cu medicii şefi. Am atras atenţia cum comunicăm cu pacienţii şi aparţinătorii.

Acest lucru nu se poate schimba peste noapte, trebuie lucrat în fiecare zi. O altă problemă este cea legată de miorelaxante.Trebuia să mi se aducă la cunoştinţă stocurile, relativ limitate. Intervenţiile fără miorelaxante nu se pot desfăşura. Săptămâna trecută, ne-am trezit că stocurile nu erau cele care le cunoştea directorul medical, atunci am făcut o şedinţă prin care, de joi, au fost anunţate secţiile şi am trecut pe un regim de urgenţă. Între timp, în weekend, am primit o parte din miorelaxantele de care aveam nevoie, această săptămână o vom ţine pentru urgenţe, iar de luni vom trece pe un program normal, iar pacienţii cronici să fie operaţi. Între timp, pacienţii cronici internaţi nu au fost externaţi şi au fost operaţi.

Este o criză, dar e în toată ţară. Cantităţile care vin nu sunt onorabile, vin parţial“, a explicat Grasa. Mai mult, acesta a anunţat că directorul medical, Mihnea Avram, va fi schimbat din funcţie, în urma unor reclamaţii. „Vizavi de directorul medical, de discuţiile avut cu medicii de secţie, ne face să ne gândim, la schimbarea medicului medical, să aducem pe cineva care să fie interfaţa mea vizavi de medici. M-am gândit la Bogdan Câmpineanu. Are un mediu bun care să poată să facă lucru acesta şi are uşurinţa a de a comunica cu mass media“, a mai precizat Grasa. În următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean vor fi numiţi şi membrii Consiliului de Administraţie.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272