REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Preşedintele CJC vrea să implementeze o linie TelVerde pentru pacienții suspecți de gripă!

Preşedintele CJC vrea să implementeze o linie TelVerde pentru pacienții suspecți de gripă!

Replica API 29 ianuarie 2020 | 22:44 249

În control la Spitalul Județean

În control la Spitalul Județean

Președintele Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu, a fost în control la Spitalul Județean Constanţa marți, 28 ianuarie, pentru a verifica dacă totul este în regulă, în ce stadiu este Secția de Radioterapie dar și să transmită câteva modificări de care are nevoie spitalul cât mai curând.

În cadrul acestei întâlniri, Horia Țuțuianu a vizitat Secția de Radioterapie ce urmează să fie deschisă pentru constănțeni. Totodată, acesta a solicitat ca în cel mai scurt timp să se implementeze un TEL verde pentru pacienții suspecți de gripă pentru a nu se mai supraaglomera Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. „Am venit cu echipa de la consiliu să vedem stadiul lucrărilor de la Radioterapie, proiect al Consiliului Județean, cu ajutorul căruia constănțenii să uite de drumul la București. În același timp, doresc pe această cale să îi solicit managerului Grasa implementarea în cel mai scurt timp a unui TEL Verde unde bolnavii sau suspecții de viroză sau de gripă să poată suna în cel mai scurt timp și să primească informațiile necesare fără a mai sufoca Secția de Urgențe a spitalului. Al doilea lucru pe care îl dorim să se implementeze cât mai curând este Secția de Gastroenterologie în Spitalul Militar Constanța pentru că suntem unul dintre puținele județe din țară care nu are această secție. Vreau să o înființăm în cel mai scurt timp și să aibă cel puțin 35 paturi. Spitalul Județean Constanța deservește nu doar județul Constanța ci și județele limitrofe și de aceea ne confruntăm cu aceste supraglomerări” a transmis președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu.

Prezent la conferința de presă oferită de oficiali, medicul primar al secției de Gastroenterologie, Eugen Dumitru, a transmis faptul că este nevoie urgentă de deschiderea unei secții speciale pentru aceste patologii digestive pentru că acum este un singur compartiment de 20 paturi. „Înființarea Secției de Gastroenterologie este nu numai o necesitate, efectiv ne aduce în prezent pentru că trebuie să știți că acum, în Spitalul Județean Constanța, este doar un compartiment care are 20 de paturi. Vă rog să comparați numai, cele 20 de paturi ale noastre cu cele 150 de paturi de lași și la fel și la Cluj. Peste tot există Secții de Gastroenterologie numai la Constanța este doar un compartiment, într-o vreme în care patologia digestivă atât cea de urgență cum sunt hemoragiile digestive, ulcerele digestive, pancreatitele dar și cele cornice cum sunt cancerele digestive care sunt în creștere din cauza acestei occidentalizare a alimentației” a transmis medicul Eugen Dumitru.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sectie de gastro este necesara pentru un judet asa de mare. Bravo!
0
0
Constantenii au nevoie de o sectie de Gastro
2
0
Foarte bine s-au gandit. Mai ales ca in Februarie sunt cele mai multe cazuri de gripa
3
1
O idee foarte buna. Bravo!
3
1
cu asta de 50 de ani te ai casatorit ?
0
0
Alt prostan si Tutuianu asta, se baga si el ca musca-n curu calului.Vezi cu Matichescu daca mai are scurgere la ungere.
1
1
Propaganda trista, inutila, exact cum isi doreau tovarasii pe vremuri! Inca o vizita de lucru, felicitari imbecile pentru o lipsa totala de adevar! Niste sabloane de care nu am scapat, nici dupa 30 de ani! Doar in acest oras trist, condus de astfel de specimene! Trist, dar adevarat! Diferenta o veti vedea incepand din acest an!
2
1
Cata implicare! Un numar de telefon care sa acopere lipsa investitiilor intr-un oras cu un buget considerabil! Constanta are nevoie de un spital regional, nu de un numar de telefon, mai nesimtitilor! Chiar nu va este rusine? Totul pentru o poza trista, cu niste incapabili! Credeti ca daca aveti expunere in media, cu toate mizeriile pe care le visati noaptea, totul va fi bine, nu?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272