REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Preşedintele comisiei medicale a FIFA nu crede că fotbalul ar trebui reluat mai devreme de luna septembrie

Preşedintele comisiei medicale a FIFA nu crede că fotbalul ar trebui reluat mai devreme de luna septembrie

Replica API 29 aprilie 2020 | 00:00 648

Preşedintele comisiei medicale a FIFA, belgianul Michel D'Hooghe, a declarat pentru Sky Sports că el nu crede că fotbalul ar trebui reluat mai devreme de 1 septembrie şi a cerut "mai multă răbdare".

D'Hooghe a luat poziţie împotriva unei reluări timpurii a fotbalului, dorită de Bundesliga şi de Premier League, ultima dintre acestea luând în calcul posibilitatea disputării meciurilor începând din luna iunie.

"Lumea nu este pregătită pentru fotbalul la nivel de competiţie, sper sincer că această situaţie se va putea schimba foarte rapid. Astăzi aveţi nevoie de mai multă răbdare. Este cea mai dramatică situaţie cu care ne-am confruntat după Al Doilea Război Mondial. Nu ar trebui să subestimăm asta, trebuie să fim realişti", a afirmat oficialul FIFA.

"Fotbalul este posibil doar dacă sunt posibile din nou contactele. Fotbalul rămâne din nou un sport de contact (...). Este vorba în continuare de distanţarea socială. Testele sunt un element important, dar trebuie să le repeţi. Dacă un jucător e pozitiv, trebuie să pui tot grupul în carantină. E asta o soluţie pentru o competiţie normală?", a spus belgianul.

"Nu e vorba de bani, e vorba de viaţă şi de moarte. Nu poţi să joci în Premier League când trebuie să existe o distanţă de doi metri între fotbalişti", a adăugat el.

"Nu ştim când va ajunge pandemia la apogeu în diferite ţări, va fi diferit în fiecare ţară. Soluţia va veni doar când va exista un program de vaccinare adecvat", a mai spus D'Hooghe.

În acelaşi interviu, el a precizat că FIFA ia în calcul sancţionarea cu cartonaş galben a jucătorilor care scuipă în timpul meciului, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272