REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.2° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Preşedintele Comitetului Olimpic Spaniol, în favoarea amânării JO 2020

Preşedintele Comitetului Olimpic Spaniol, în favoarea amânării JO 2020

Replica API 18 martie 2020 | 00:00 949

Preşedintele Comitetului Olimpic Spaniol (COE), Alejandro Blanco, spune că ar prefera ca JO 2020 de la Tokyo (24 iulie - 9 august) să fie amânate, menţionând că sportivii din ţara sa nu se pot antrena din cauza măsurilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.

''Decizia aparţine CIO după ce va primi raportări de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de la Comitetul de organizare a JO 2020. Informaţiile pe care noi le primim în fiecare zi sunt unele neplăcute pentru toate ţările, dar în ceea ce ne priveşte, cel mai mult ne afectează faptul că sportivii spanioli nu se pot antrena, deci vor fi dezavantajaţi. Vrem ca Olimpiada să aibă loc dar în condiţii de securitate. Suntem o ţară importantă şi cu patru luni înainte de JO 2020 sportivii noştri sunt într-o situaţie nefavorabilă'', a spus Blanco.

"Nu este nevoie să fie luate decizii radicale" în privinţa Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, a estimat marţi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), în plină criză a coronavirusului, cu ceva mai mult de patru luni înainte de startul competiţiei din capitala Japoniei.

CIO, a cărui comisie executivă s-a reunit marţi într-o teleconferinţă, rămâne "pe deplin angajat" în privinţa JO de la Tokyo (24 iulie -9 august) şi estimează într-un comunicat că "orice speculaţie în acest stadiu ar fi contraproductivă", referindu-se la o eventuală amânare sau anulare a competiţiei.

În ziua în care UEFA a anunţat amânarea cu un an a Campionatului European prevăzut în iunie şi iulie 2020, CIO nu vine cu nicio schimbare, deşi scepticismul este în creştere în Japonia şi mai mulţi sportivi au cerut amânarea Jocurilor de la Tokyo.

CIO s-a declarat "încrezător că numeroasele măsuri luate de autorităţile din lumea întreagă" îşi vor arăta eficienţa în faţa pandemiei de coronavirus.

Instanţa "salută" susţinerea exprimată de liderii G7 şi îl citează pe premierul japonez Shinzo Abe, care doreşte ca Jocurile Olimpice şi Paralimpice să se desfăşoare "la perfecţiune, ca dovadă că omenirea va fi ştiut să învingă noul coronavirus".

Când mai mulţi concurenţi aşteptaţi la Jocuri au cerut amânarea acestora, CIO "îi încurajează pe toţi sportivii să se pregătească în continuare cât mai bine" pentru întrecerea de la Tokyo.

Pentru a răspunde cât mai bine îngrijorării exprimate de federaţiile internaţionale în legătură cu amânarea a numeroase turnee de calificare, CIO le-a invitat marţi după-amiază la altă teleconferinţă.

Instanţa a subliniat că doar "57%" dintre cei aproximativ 11.000 de sportivi ce urmează să participe sunt deja calificaţi.

Pentru cele 43% de locuri rămase, CIO va colabora cu federaţiile internaţionale pentru a aduce "modificările practice necesare sistemelor lor de calificare", relatează agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212