REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.8° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Preşedintele Consiliului Concurenţei: "Va trebui să învăţăm să trăim cu preţuri mari la energie"

Preşedintele Consiliului Concurenţei: "Va trebui să învăţăm să trăim cu preţuri mari la energie"

Replica API 10 septembrie 2021 | 01:28 1226

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu a declarat, miercuri, preţul energiei va rămâne ridicat, astfel că oamenii trebuie fie mai atenţi cu consumul de energie, să cumpere echipamente cu consum mic, să-şi izoleze bine casele.

"Preţul energiei va rămâne ridicat, întrucât se estimează că certificatul de dioxid de carbon, care acum costă 50 de euro, ar putea ajunge la 100 de euro. Aceste preţuri mari nu vor dispărea. Va trebui să învăţăm să trăim cu preţuri mari la energie", a spus el.

"Aceasta, ca să-i împingă pe consumatori să fie mai atenţi cu consumul de energie, să cumpere echipamente cu consum mic, să-şi izoleze bine casele. Noi, România, nu putem influenţa preţul din piaţa europeană, dar putem lua măsuri pentru a reduce impactul negativ al acestor creşteri de preţuri, prin subvenţionarea consumului celor mai săraci, vulnerabili dintre noi. Când vine ploaia, nu o poţi opri, dar poţi să deschizi umbrela", a adăugat Chiriţoiu.

Amenzi totale de 10 milioane de euro pentru distribuitorii de gaze

"Am sancţionat cu amenzi totale de 10 milioane de euro distribuitorii de gaze E.ON, Engie, Premier Energy, Ottogaz, pentru comportamente incorecte faţă de consumatori. Toţi au recunoscut încălcarea legii şi au plătit amenda. Pe piaţa de electricitate am impus CEZ proceduri corecte pentru debranşări, Enel pentru conectări la reţea, iar companiei Hidroelectrica i-am impus să vândă cantităţi mai mari pe bursa de energie pentru a nu crea artificial penurie.

Am identificat clauze abuzive în unele contracte de furnizare şi am sesizat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi ANRE. ANPC chiar a aplicat sancţiuni Engie, care au fost confirmate de instanţa de fond. Vom continua monitorizarea şi, unde se impune, sancţiunile. Nu toate comportamentele incorecte faţă de consumatori sunt de competenţa noastră. De aceea colaborăm cu ANRE şi ANPC", a completat Chiriţoiu.

"La gaze nu cred că preţurile vor rămâne atât de mari pe timp mai lung. Iarna aceasta vor fi scumpe, dar de la primăvară este posibil ca preţul să scadă. Va fi pus în funcţiune şi gazoductul Nord Stream II, care va aduce mai multe gaze în Europa din Rusia. Ruşii au interesul să vândă aceste gaze, cererea nu cred că va creşte şi, în plus, Europa importă şi gaze naturale lichefiate", a arătat Bogdan Chiriţoiu, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deja aplica ordinul domnului sef de sus la invatamintele date la placerea lui, Se stie , El macar are 5-6 case cand va ajunge ca noi are unde sa mute, ai ia una se muta in alta dar noi ? vom ajunge la colectiv! Asta a votat tineri nostri frumosi si analfa ... !
0
0
Tu vorbesti ? Ce salariu ai ? Papagalule
0
0
toata m.ia data psd ului ,vine catre noi in valuri
1
0
mars ma jegule!cum adica?!sa va iau pretu' n pla!
5
0
sa moara mta ca asa va trebui. Fgm de avorton ce esti. Sa inveti tu sa traiesti cu o pla in cwr muri-ar mta
15
0
Adica cum sa ne izolam mai bine casele. Ca pentru igluuri, eschimosi, sa ne captusim peretii cu blana de reni. sa tina caldura mai bine pe pereti. Sunt idioti cei care dau astfel de sfaturi. Rau am ajuns daca nu au reusit sa vina cu solutii accesibile pt. toti. Nu mai e nimic de comentat pentru acest mod de a gandi, democratic. Vai de noi
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108