REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Președintele Elveției și-a amânat venirea în România

Președintele Elveției și-a amânat venirea în România

Victor ROTARU 4 noiembrie 2022 | 00:00 586

Președintele Elveției, Ignazio Cassis, a fost nevoit să își amâne în scurt timp deplasarea în România, programată pentru data de 3 noiembrie, din motive de program neprevăzute și imposibil de amânat. El regretă foarte mult acest lucru, transmite Ambasada Elveției la București.

„Președintele Cassis și Președintele Klaus Iohannis vor încerca acum împreună să găsească o dată alternativă în timp util pentru a recupera întâlnirile planificate și pentru a aprofunda în continuare bunele relații bilaterale dintre cele două țări la cel mai înalt nivel.

România este cel mai important partener comercial al Elveției în Europa de Sud-Est. Există numeroase cooperări, în special în domeniile educației, cercetării și inovării. Cele două țări au colaborat deja în mai multe domenii tematice în cadrul primei contribuții elvețiene. Cooperarea strânsă care a fost stabilită a avut un impact pozitiv asupra relațiilor bilaterale.

Semnarea planificată a acordului pentru punerea în aplicare a celei de-a doua contribuții elvețiene ar trebui să aibă loc, de asemenea, în viitorul apropiat. Prin această a doua contribuție elvețiană pentru anumite state membre ale UE, Elveția face investiții în securitatea, stabilitatea și prosperitatea în Europa. În cadrul acordului, Elveția va oferi 221,5 milioane de franci elvețieni pentru finanțarea diferitelor proiecte în România până în 2029. Experți din ambele țări vor participa la implementarea programului, care se axează pe incluziune socială, dezvoltare economică, consolidarea sistemului judiciar și promovarea eficienței și sustenabilității energetice”, transmite Ambasada Elveției la București, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272