REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Lupte, Nenad Lalovic, a declarat deschise Campionatele Europene de la Bucureşti

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Lupte, Nenad Lalovic, a declarat deschise Campionatele Europene de la Bucureşti

Replica API 10 aprilie 2019 | 00:00 255

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Lupte (UWW), Nenad Lalovic, a declarat deschise Campionatele Europene de la Bucureşti în cadrul unei festivităţi care a avut loc, marţi seara, la Sala Polivalentă din Capitală.

"A trecut foarte mult timp, 40 de ani, de la ultima ediţie a Campionatelor Europene găzduite de România. Dar a venit timpul ca Federaţia Română de Lupte, condusă de domnul Răzvan Pîrcălabu, împreună cu autorităţile române, să organizeze din nou acest eveniment important. Iar noi suntem mândri să avem o asemenea competiţie la Bucureşti. Declar deschise Campionatele Europene de lupte de la Bucureşti", a afirmat Nenad Lalovic

Prezent la ceremonia de deschidere, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a menţionat că organizarea CE de lupte la Bucureşti reprezintă o dovadă a disponibilităţii Guvernului de a organiza evenimente sportive majore în România.

"Sunt onorat să mă aflu astăzi aici şi vă felicit pentru tot ceea ce faceţi pentru sportul românesc şi nu numai. Am spus din prima mea zi de mandat că ambasadorii cei mai buni ai României sunt marii campioni. Guvernul şi Ministerul Tineretului şi Sportului susţin organizarea de competiţii importante în România. Iar o dovadă este această ediţie a Campionatelor Europene de lupte care are loc la Bucureşti. Le doresc tuturor sportivilor mult succes, Hai România!", a precizat Matei.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a afirmat că îşi doreşte ca această competiţie să se ridice la nivelul tuturor aşteptărilor. "După o aşteptare de 40 de ani, iată că România aduce din nou Campionatele Europene la Bucureşti. Sunt mândru şi onorat că împreună vom scrie o nouă pagină în istoria luptelor, din care România a fost mereu o parte importantă. Mă gândesc doar la faptul că în urmă cu 40 de ani Ştefan Rusu, Ion Dragnea sau Constantin Alexandru se încoronau cu titlul european chiar în această sală. Tradiţia noastră în acest sport începe să reînvie, iar aceste eforturi făcute de Federaţia Română de Lupte, sprijinită necondiţionat de Federaţia Internaţională de Lupte, nu au fost în zadar. Sperăm să ridicăm această competiţie continentală la nivelul aşteptărilor, transformând-o într-o sărbătoare memorabilă a luptelor", a menţionat Pîrcălabu.

La ceremonia de deschidere au mai participat preşedintele Federaţiei Europene de Lupte (UWW Europe), Ţeno Ţenov, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, precum şi numeroşi preşedinţi de federaţii din Europa.

Campionatele Europene de lupte au început, luni, la Sala Polivalentă din Bucureşti, competiţia urmând să se încheie duminică, 14 aprilie. România participă cu 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil. La Europenele din 2018, de la Kaspiisk (Rusia), România a câştigat cinci medalii, una de aur, una de argint şi trei de bronz.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272