REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Preşedintele Germaniei: Avem un veritabil război în Europa după atacul Rusiei asupra Ucrainei

Preşedintele Germaniei: Avem un veritabil război în Europa după atacul Rusiei asupra Ucrainei

Victor ROTARU 26 mai 2023 | 00:00 478

În prezent se desfăşoară "un veritabil război în Europa" a declarat, joi, la Sibiu, preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, care a repetat apelul la unitate în acest context.

Presedintele Germaniei: Avem un veritabil razboi in Europa dupa atacul Rusiei asupra Ucrainei

Acesta s-a întâlnit, alături de preşedintele Klaus Iohannis, cu reprezentanţii comunităţii germane din România.

"Ne întâlnim şi astăzi în condiţii speciale, condiţii cu care nu a mai crezut nimeni că ne vom reîntâlni. Avem un veritabil război în Europa după atacul Rusiei asupra Ucrainei - atâta distrugere, atâtea victime şi asta deja de peste un an", a spus Frank-Walter Steinmeier, potrivit traducerii oficiale.

Acesta şi-a început vizita de stat miercuri, la Bucureşti, când a avut o conferinţă de presă alături de omologul român.

"Ieri am utilizat această zi pentru a ne asigura reciproc de unitate în Uniunea Europeană şi în cadrul NATO şi că prietenia dintre două state, aşa cum sunt România şi Germania, este atât de importantă pentru a păstra pacea şi securitatea", a arătat preşedintele Germaniei.

El şi-a amintit că prima sa vizită la Sibiu a fost când acest oraş a fost desemnat Capitală Culturală Europeană iar primar era Klaus Iohannis. "M-a fascinat de prima dată", a mărturisit preşedintele Germaniei care este, de altfel, cetăţean de onoare al Sibiului.

Frank-Walter Steinmeier a evocat comunitatea germană din România, dar şi "comunitatea din ce în ce mai mare a românilor din Germania".

"Cred că trebuie să onorăm ambele părţi şi să ştim că aduc şi şi-au adus o contribuţie la îmbunătăţirea relaţiilor dintre ţările noastre şi la faptul că acestea sunt atât de strânse şi bazate pe încredere", a adăugat el, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pretinia mâna larga inima draga, ne-am luat de la gura și noua și generațiilor viitoare cu acest principiu fără cap. Când nu ai pentru tine,când ești in c***t de unde poți ajuta pe altii? Și de ce dam așa gratis ce am obținut cu mari sacrificii?
1
0
Si Ceausescu o dadea mereu cu ,, pretinia intre popoarili noastre''. Discursurile politicienilor sunt cam la fel in toate timpurile. Ce stim este ca romanii au suferit de cam prea multe generatii si continua sa o faca,se mentin la un nivel aberant de saracie intentionata si obedienta intrata deja in ADN. Da,e razboi in Europa, o si cel mai nedestept om,fara sa i se spuna de catre un presedinte,fie el si ,,pretin'' . Noi am tot dat la toti,am fost fraieriti de toti,umiliti de toti,ajutati ciuciu. Sa mai fie solidari si astia mai bogati care ard gazul romanesc fara sa aiba asa ceva la ei acasa,care fac mobila din chelirea padurilor romanesti si ne impun reguli aiurea.
1
0
ca frank walter a fost prins de mai multe ori cu limba in kurul asasinului putin !!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614