REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Preşedintele Iohannis a atacat la Curtea Constituţională Legea referendumului

Preşedintele Iohannis a atacat la Curtea Constituţională Legea referendumului

Replica API 19 mai 2018 | 23:55 435

Şeful statului a sesizat Curtea Constituţională pe marginea Legii referendumului. Preşedintele Klaus Iohannis anunţa încă din 18 aprilie că nu va promulga legea aşa cum a ajuns la Administraţia Prezidenţială,, potrivit digi24.

"(...) nu doar obiectul, ci și data fiecărui referendum pentru fiecare revizuire a Constituției în parte ar trebui să fie stabilită clar și distinct, numai de către Parlamentul în exercițiu. A proceda altfel ar echivala cu o restrângere a competenței decizionale și a marjei de apreciere a Parlamentului aflat în exercitarea mandatului la data la care ar avea loc o revizuire a Constituției de către parlamentarii din legislatura în care s-a adoptat legea criticată, atitudine care poate fi justificată în cazul legiuitorului constituțional derivat în anumite limite și condiții precizate în Constituție, dar care nu este permisă legiuitorului ordinar sau organic. Prin urmare, stabilirea acestei date trebuie lăsată la aprecierea Parlamentului aflat în exercițiu la momentul fiecărei astfel de inițiative de revizuire a Constituției, numai acesta fiind în măsură să aprecieze în concret care sunt condițiile cele mai adecvate pentru ca cetățenii să își exprime voința cu privire la acea revizuire a Constituției, ca modalitate de exercitare a suveranității naționale consacrată prin art. 2 alin. (1) din Legea fundamentală", se arată în sesizarea trimisă la CCR de Administraţia Prezidenţială.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La noi, numai curul se schimba-limbile raman aceleasi !
0
0
Eu sunt un neica nimeni
3
1
Se mai intampla cateodata sa aiba dreptate. Dar e foarte,foarte rar. E si de inteles,caci este un om simplu,mediocru, pe un scaun prea mare si nici consilierii se pare ca nu prea au glagorie,ci doar ficati verzi in lupta pentru puterea de dragul de a supune oamenii cu multa ura antiromaneasca.
1
1
Cu 6 case furate.
5
2
Foarte bine! Decizia i-a apartinut si ii apartine. Da, detine puterea. E dreptul lui, al presedintelui sa atace orice lege pe care o considera, ca nu o va promulga.
3
2
dupa ranjet, nu se stie ce prefera
2
2
Individul asta, infractorul ales de prostime ca presedinte ataca la CCR toate legile facute de coalitia PSD-ALDE. Ii doresc sa raspunda pentru toate infractiunile pe care le-a facut ca primar si sa plateasca cu puscaria.
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272