REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Preşedintele Iohannis a eliberat din funcţie trei magistraţi condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unor infracţiuni

Preşedintele Iohannis a eliberat din funcţie trei magistraţi condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unor infracţiuni

Replica API 21 iulie 2017 | 09:14 684

Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de eliberare din funcţie a unor magistraţi, trei dintre ei ca urmare a unor condamnări penale definitive: procurorul Traian-Eduard Nedelcuţă şi judecătorii Vasile-Sorin Curpăn şi Eugenia-Carmen Marinescu.

Pe 24 mai, procurorul Traian-Eduard Nedelcuţă, de la Parchetul Tribunalului Teleorman, a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit bani de la rudele unui bărbat arestat pentru tentativă de omor, decizia instanţei nefiind definitivă.

În iulie 2016, Nedelcuţă a fost trimis în judecată după ce, în luna mai a anului 2014, prin intermediul grefierei Mioara Damiana Costache, a acceptat să primească 10.000 euro de la rudele unei persoane cercetate într-un dosar de tentativă de omor pe care-l instrumenta.

”Pentru aceşti bani, magistratul ar fi fost de acord să obţină o situaţie juridică favorabilă rudei denunţătorilor, arestat preventiv într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de tentativă de omor într-o infracţiune cu limite de pedeapsa mai mici - loviri sau alte violente sau vătămare corporală”, menţionează DNA.

Anchetatorii susţin că procurorul Traian Eduard Nedelcuţă a primit efectiv, prin intermediul grefierei, suma de 2.000 euro în schimbul promisiunii că va obţine de la medicul legist un certificat medico-legal care să ateste că lovitura aplicată de agresor nu a pus în pericol viaţa victimei. Întrucât nu a reuşit să îl convingă pe medicul legist să elibereze un astfel de document, magistratul a restituit banii rudelor persoanei anchetate, tot prin intermediul grefierei. Ulterior, cei care au dat banii l-au denunţat pe procuror la DNA.

Fostul preşedinte al Tribunalului Olt Carmen Marinescu a fost condamnată definitiv, pe 30 iunie, la opt ani de închisoare cu executare, după ce a fost reclamată la DNA de interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, care a susţinut că i-a dat judecătoarei 200.000 de euro pentru a fi cercetat în stare de libertate într-un dosar penal, scrie news.ro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Craiova, din luna septembrie 2016, care a dispus condamnarea judecătoarei Carmen Marinescu la opt ani de închisoare pentru luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii.

Fostul preşedinte al Tribunalului Olt a fost reclamat la DNA de interlopul Sandu Anghel, care a susţinut că i-a dat judecătoarei 200.000 de euro pentru a fi cercetat în stare de libertate într-un dosar penal.

Şi soţul judecătoarei, Iulius Severus Marinescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în acest dosar, precum şi avocatul Dumitru Cismaru, care a primit trei ani şi jumătate de închisoare.

Judecătorul Vasile-Sorin Curpăn, de la Judecătoria Bacău, a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 3.000 de lei într-un dosar privind exercitarea ilegală a profesiei de avocat, soldat cu mai multe condamnări.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa plateasca penal, toti cei care au gresit ! Si sunt multi .......da, magistrati, avocati, judecatori.
1
0
Foarte bine ! Faceti curatenie, mai sunt si altii care trebuie sa plece, si sa dea socoteala legala.
3
0
Felicitari, faceti curatenie, mai sunt si altii!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108