REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu ambasadorii Bulgariei, Coreei de Sud, Cubei, Libiei şi Uruguayului

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu ambasadorii Bulgariei, Coreei de Sud, Cubei, Libiei şi Uruguayului

Replica API 6 mai 2022 | 00:00 704

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, joi, la Palatul Cotroceni pe ambasadorii Republicii Bulgaria, Republicii Coreea, Republicii Cuba, Libiei şi Republicii Orientale a Uruguayului în România.

Sursa foto: presidency.ro

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii cu ambasadorul bulgar, Radko Todorov Vlaykov, preşedintele Iohannis a exprimat aprecierea pentru dialogul bilateral intens din ultima perioadă, marcat de vizitele la Bucureşti ale preşedintelui şi prim-ministrului Bulgariei, "care au impulsionat substanţial cooperarea bilaterală".

Şeful statului a subliniat interesul comun de a dezvolta, în continuare, parteneriatul aprofundat dintre cele două ţări, în plan politic, economic şi de securitate. De asemenea, preşedintele Iohannis a reiterat obiectivele comune legate de avansarea rapidă a proiectelor vizând infrastructura de transport, asigurarea navigabilităţii pe Dunăre şi interconectările în domeniul energetic, care vor contribui la dezvoltarea durabilă a celor două ţări vecine, creând şi oportunităţi pentru comunităţile aflate pe cele două maluri ale fluviului, scrie Agerpres.

La întrevederea cu ambasadorul Republicii Coreea, Rim Kap-soo, preşedintele Iohannis a evidenţiat relaţiile foarte bune de cooperare existente între cele două ţări. Şeful statului a subliniat şi interesul pentru consolidarea dialogului politico-diplomatic şi extinderea cooperării economice, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, în multiple domenii, în baza Parteneriatului Strategic dintre cele două state.

Discuţia cu ambasadorul Republicii Cuba în România, Déborah Leticia Ojeda Valedón, a oferit oportunitatea evaluării stadiului şi perspectivelor dialogului politic şi cooperării dintre România şi Republica Cuba. Klaus Iohannis a subliniat interesul pentru relansarea dialogului politic bilateral, precum şi pentru consolidarea relaţiilor economice şi a cooperării sectoriale în domenii precum educaţia şi sănătatea.

Cu prilejul primirii ambasadorului Libiei în România, Monem Massoud Omar Abdulmuli, şeful statului a evidenţiat posibilităţile de dezvoltare a dialogului politico-diplomatic şi de relansare a cooperării bilaterale, odată ce situaţia de securitate din Libia o va permite.

La întrevederea cu ambasadorul Republicii Orientale a Uruguayului în România, Alberto Antonio Rodríguez Gońi, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat "relaţiile bilaterale de lungă tradiţie" şi a exprimat interesul pentru extinderea şi diversificarea colaborării româno-uruguayene în plan economic şi sectorial. A fost evidenţiată şi buna cooperare în cadrul UE-CELAC (Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene), precum şi la nivel multilateral.

Preşedintele Klaus Iohannis a urat noilor ambasadori succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-i de întregul sprijin al autorităţilor române în acest sens.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272