REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Președintele Klaus Iohannis este în vizită de lucru în Grecia

Președintele Klaus Iohannis este în vizită de lucru în Grecia

Victor ROTARU 5 decembrie 2022 | 00:00 694

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut pe 2 decembrie 2022, la Atena,  o întrevedere cu omologul său elen, Președintele Katerina Sakellaropoulou, cu ocazia vizitei de lucru în Republica Elenă.

Întrevederea Președinților României și Greciei a avut loc în continuarea dialogului politic româno-elen, care a înregistrat un ritm susținut pe parcursul anului 2022.

Cei doi șefi de stat au salutat relațiile bilaterale foarte bune, potențate de afinitățile culturale și de o îndelungată istorie comună, subliniind, de asemenea, strânsa  cooperare în plan european, regional și internațional.

Președintele Klaus Iohannis și Președintele Katerina Sakellaropoulou au evidențiat că prezența comunității românești în Grecia și a celei elene în România joacă un rol pozitiv în dezvoltarea relațiilor bilaterale, împreună cu contactele interumane promovate prin intermediul turismului, proiectelor educaționale și al schimburilor culturale, aflate în continuă creștere.

Președintele Katerina Sakellaropoulou a reafirmat susținerea deplină a Greciei pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Având în vedere situația de securitate determinată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, cei doi Președinți au avut un schimb de opinii referitor la contextul geopolitic și efectele războiului în plan umanitar, al securității energetice și alimentare. Cei doi șefi de stat au subliniat importanța menținerii unității și solidarității la nivel transatlantic și au reafirmat sprijinul pe care cele două state continuă să-l acorde Ucrainei și refugiaților ucraineni, precum și pentru Republica Moldova, afectată și de o criză energetică gravă.

Totodată, Președintele României a prezentat acțiunile pe care țara noastră le-a întreprins și continuă să le întreprindă atât în relația cu Ucraina, cât și cu Republica Moldova.

De asemenea, cei doi Președinți au mai avut un schimb de vedere cu privire la necesitatea de a continua coordonarea pentru a combate dezinformarea cu care se confruntă statele europene în contextul actual.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu are sens nici noi sa suportam in Romania firmele austriece care fac afaceri numai la limita sau pe langa lege... vezi in special bancile comerciale (camatari autorizati si tolerati de B.N.R.), lanturile de benzinarii si firmele petroliere (care de fapt sunt paravanul rusilor) sau exploatatorii si exportatorii de lemn (criminali ecologici) care au defrisat la ras toti muntii Romaniei. Afara imediat cu ei din tara si nationalizate toate activele detinute in Romania (inclusiv anularea concesiunilor tuturor perimetrelor de explorare si exploatare offshore pentru petrol si gaze din Marea Neagra). Am ajuns bataia de joc a tuturor pentru ca li s-a permis. La puscarie pe viata cu toti cei care le-au permis. Chiar nu merita sa ne umilim pentru un rahat de Schengen care de altfel nici nu mai este functional. Trebuie respectata legea la virgula si ne va fi intr-un tarziu mult mai bine chiar si decat austriecilor. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Legi avem destule dar nu sunt aplicate. Acum e timpul sa stam cu capul sus si sa ii tratam asa cum merita toti acesti hoti profitori! Treziti-va odata ca sa dovediti macar in ultimul ceas ca nu sunteti in intregime o clasa politica corupta pana in maduva oaselor. Ca daca nu, poporul greu incercat va face piftie din oasele voastre de Craciun...
5
0
Si lucreaza,lucreaza,lucreaza. Vorbeste in numele romanilor pe care nu-i consulta si de care se vede si din cosmos ca nu-i pasa. Or muncii ei dragutii de politruci cu Iohannis in frunte,insa rezultatul muncii lor se vede in starea populatiei Romaniei. Si rezultatul asta este super nasol. O porcarie. Tema la compunere despre ,,tovarasii'' de la conducere este in schimb facuta de nota zece de catre propagande. Cuminti si silitori,slugarnicii aduc laude cum trebuie,ca asa a lasat scris tov. Ceausescu.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272