REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ziua Marinei, sărbătorită la Constanța

Ziua Marinei, sărbătorită la Constanța

Replica API 15 august 2022 | 00:00 2809

Sărbătorită pentru prima dată pe data de 15 august 1902, la bordul crucișătorului „Elisabeta”, Ziua Marinei Române a ajuns anul acesta la cea de-a 120-a aniversare. Luni, 15 august, manifestările de la Constanța vor începe la ora 10.00, cu ceremonialul de ridicare a Pavilionului, Geacului și Marelui Pavoaz la bordul navelor militare și se vor desfășura în portul militar și în Portul Tomis. În portul militar, festivitatea va începe cu serviciul religios și va fi urmată de alocuțiunile persoanelor oficiale și de vizitarea navei-școală „Mircea”, recent întoarsă dintr-un marș internațional de instrucție.

La eveniment este așteptat și președintele Klaus Iohannis.

Printre cei prezenți se află și Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale, vicepreședintele CJ, Stelian Gima, Cosmin Dumitrache, directorul ANR, Adrian Glugă, șeful IPJ Constanța și Mircea Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Între timp, la eveniment au ajuns și Mihai Lupu, președintele CJ, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, Florin Goidea, fostul director al Portului Constanța dar și primarul Constanței, Vergil Chițac.

Nu a putut lipsi nici IPS Teodosie dar nici Ciprian Marica de la eveniment. A spus prezent și Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului.

În Portul Tomis, activitățile organizate luni, 15 august, cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, vor avea loc în intervalele orare 10.00-13.00 și 17.00-20.00 și vor cuprinde expoziții de tehnică militară, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de

învățământ, ateliere interactive de noduri marinărești, face-painting și foto-corner, un spațiu special amenajat pentru jocuri virtuale, amenajat de EMEA – World of Warships / War Gaming Europe, în care pasionații de gaming vor putea participa la bătălii navale virtuale și multe surprize.

În prima parte a zilei de 15 august, după defilarea aviației, Zeul Neptun își va face apariția, în jurul orei 10.55, însoțit de alaiul său, și va da startul jocurilor și concursurilor marinărești, la care vizitatorii vor fi invitați să participe. Prezența Zeului Neptun și a alaiului său va fi asigurată de Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța.

A.V. V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A venit umbra la mare
0
0
Numai ptr functii si notorietate ba prostilor oricum lumea vauraste pe toti in istorie ramaneti tot ca niste cacati incompetenti bani oricum degeaba aveti ca nu cheltuiti un leu
0
0
Case, ce cauta aici?
4
0
A venit si ficusul de la Cotroceni? Inseamna ca se lasa cu o vacanta la vilele de protocol de la Neptun
2
0
Papagali cu PNL colorate
0
0
Un calduros multa mu1e fara lamaie slugaciului nazist si agaricilor penelaci.
2
0
ne selfuim,ne marim in grad noi pe noi,navigam cu flota pe care un domn a matrasi t o si navigam cu personal din roma nia educata de alt domn
0
0
Ca bine zice Scarba! Stam ca prostii si comentam!
0
0
Foarte multi romani scarbiti pleaca din tara din cauza imputitilor astora.Stam ca prostii si comentam
2
0
clanul politistilor din navodari
0
0
Pe mormantul ma-ti de sas imputit!!!
2
0
Priviti dragi spectatori cum ia nastere Republica Africana Romania.
1
0
Era mai bun Mazare sultanul faraon???? Vai mama voastra .**E presedintele Romaniei..Asta reprezinta tara ...
1
3
Bai fratilor ,cum dracu scapam noi de specimenele astea!? Sa fie de la vot boala asta pe capul nostru!?
1
0
Acest specimen numit klaun iohannis are mintea odihnita de pr0st ce e.
0
0
De ce a mai venit prezidente la ziua marinei daca ii este frica sa dea nas in nas cu populimea . Ia fost frica de muiut , sa nu ii ramana zloboz la gurita ? Borameas zloboz pe el si pe gurita lui de tradator ordinar .
0
0
Toti se trag in poze si fac Zero pentru Constanta.ministru,prefect,cons judetean si tot asa aceeasi bataie de joc.
1
0
De ani de zile, aceeasi parada cu mutre obosite, dar tehnica de lupta prezentata, este din era soviatica antica, navele militare zici ca-s afumatoare scot un fum n***u care nu corespunde nicunei norme de poluare, elciopterele vai mama lor.. Asta este mandria tarii dupa 33 de ani de democratie, deficleaza cu ce au lasat comunistii, iar toata pleiada de politicieni vechi si noi, vin cu suvuri scumpe de sute de mii de euro, au mandria sa spuna ca luptam impotriva Rusiei, dar cu ce?!.....
2
0
La multi ani marinei bugetare!Apropo de sacouri, cine isi mai aminteste de uniforma de parada , crem , la doua randuri de nasturi , cu trese aurii si stilet.Bine ca garda de onoare a ramas la tinuta originala!
3
0
... cum s-a prezentat anul trecut , in sacou alb si cu papeion , de radeau toti militarii ! I-a fost frica sa vorbeasca de la Comandamentul Marinei de pe Faleza Cazinoului ? I-a fost frica ca il huiduiesc miile de romani prezenti cum l-au mai huiduit si in anii trecuti si pe el si pe Basescu ! In Portul Militar , poporul nu a fost lasat sa intre ! Alta cenzura ! Huoooooo ! Adormirea MAICII DOMNULUI sa va aduca o viatw mai buna , mai ieftina ,cu facturi la curent si gaze pe care sa le puteti plati ... si cu Pace ! Amin !
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108