REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Președintele SENATULUI inițiază procedura pentru trecerea la Parlament unicameral, cu 300 de aleși

Președintele SENATULUI inițiază procedura pentru trecerea la Parlament unicameral, cu 300 de aleși

Replica API 25 decembrie 2020 | 22:47 2036

Președintele Senatului, Anca Dragu, a anunțat joi înființarea unei comisii parlamentare comune pentru punerea în aplicare a referendumului din 2009, când românii au votat pentru un parlament unicameral, cu maximum 300 de parlamentari, scrie Digi24.ro.

„Vom înființa o comisie parlamentară comună la nivelul Camerei și Senatului, care are ca scop întregul proces electoral, dar și aplicarea acestei măsuri”, a declarat Anca Dragu la Digi24.

Comisia va fi înființată la începutul anului viitor, dacă nu se reușește în ultima săptămână din acest an. „Probabil la începutul lunii ianuarie. Încercăm și acum, săptămâna viitoare, în măsura în care vom avea toate avizele”, a mai precizat Anca Dragu.

Fostul președinte Traian Băsescu a organizat în 2009, odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale, și un referendum în care a consultat populația cu privire la trecerea la un sistem parlamentar unicameral, cu maximum 300 de aleși.

Au fost două întrebări la referendum:

Sunteți de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?

Sunteți de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?

Românii s-au pronunțat cu DA în proporție covârșitoare la ambele întrebări. Referendumul, deși validat, nu a fost pus în aplicare nici până acum. Pentru modificarea structurii Parlamentului, este nevoie de revizuirea Constituției.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In sfarsit
7
0
de ce nu judeci? ca de obicei!!! daca UDMR nu era in alianta de la guvernare ii dadeam dreptate asteia dar cel de la 19:45 are foarte mare dreptate ura propagata printre romani in ultimii ani de anumite ong-uri care isi spun partide in frunte cu presedintele impus este un argument clar ca se doreste sa se faca ce nu s-a facut in 89, spargerea tarii!!!
1
2
logic ca cine nu este de acord este impotriva Pai cum sa o dai sa fie bine Daca vrei sa faci sint jocuri daca nu faci sfidezi hotarirea poporului Dati si solutii ca asa latrind de pe margine nu facem nimic
3
2
O sa modifice ei constitutia cand o sa poata. N-au cum. Plus ca abia asteapta UDMR sa termine cu denumirea de stat national indivizibil. Deci vorbe.
7
5
Se doreste modificarea Constitutiei in mai multe puncte sensibile. Vor fi la pachet. Nu va exista o majoritate suficienta in Parlament pentru asa ceva, iar ei stiu foarte bine asta. Cine nu va fi de acord cu aceste modificari, va fi acuzat ca se opune votului popular de la Referendum si va fi ingropat politic... Jocuri.
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272