REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.2° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.2° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Preşedintele Uniunii Europene de Judo, rusul Serghei Soloveicik, a demisionat

Preşedintele Uniunii Europene de Judo, rusul Serghei Soloveicik, a demisionat

Replica API 2 martie 2022 | 00:04 337

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a anunţat, pe Instagram, că preşedintele Uniunii Europene de Judo, rusul Serghei Soloveicik, a demisionat, duminică, din funcţie, scrie Agerpres.

Demisia lui Soloveicik, aflat din 2007 la conducerea forului continental, survine după ce Federaţia Internaţională de Judo (IJF) a anunţat duminică "suspendarea" preşedintelui rus Vladimir Putin din calităţile de preşedinte de onoare şi ambasador al Federaţiei.

''Un prieten rus dă o lecţie despre onoare: Serghei Soloveicik, preşedintele Uniunii Europene de Judo, a demisionat azi. Serghei a fost până azi, când a demisionat, şeful judo-ului european, pe care preşedinţii de federaţii naţionale l-am ales în unanimitate. Şi-n cazul lui n-a intervenit Putin, a fost ales de câteva ori la rând pentru managementul eficient şi calităţile morale pe care le posedă. Nu i-a cerut nimeni dintre colegi demisia, dar el a considerat că e corect să plece din fruntea judo-ului european, în contextul creat de criza ucraineană. A făcut-o pentru judo, dar şi din spirit de solidaritate cu Putin, ce-a fost suspendat azi din funcţia onorifică de la IJF. Un mare caracter, un om de onoare, un prieten deosebit!'', a scris Guşă în reţeaua de socializare.

Preşedintele FRJ l-a îndemnat pe Soloveicik să revină în EJU după încheierea conflictului din Ucraina: ''Dragă Serghei, te-aşteptăm să te întorci după ce 'armele tac' şi se instalează pacea! Sportul şi, mai ales, judo-ul, este despre onoare, prietenie, valoare, iar tu le-ai demonstrat din plin! Prietene, spune-le şi celorlalţi ruşi de treabă că lumea nu se termină cu acest conflict absurd din Ucraina, şi că vă aşteptăm repede alături de noi toţi europenii!''.

Uniunea Europeană de Judo nu a făcut până în acest moment niciun anunţ despre demisia a lui Soloveicik.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272