REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PREȘEDINȚI ai Consiliului Judeţean cu un PALMARES semnificativ de… DOSARE PENALE

PREȘEDINȚI ai Consiliului Judeţean cu un PALMARES semnificativ de… DOSARE PENALE

Replica API 5 august 2020 | 00:00 2990

În anul 1992 se instala la Constanța ca președinte al Consiliului Județean, Gheorghe Mihăiești. Succesorii acestuia au fost Stelian Duțu, Nicușor Constantinescu. Actualul președinte al CJ este Marius Horia Țuțuianu. Toți cei patru au avut sau încă au probleme serioase cu legea, numărul dosarelor penale fiind semnificativ.

Din anul 1992 până în prezent la conducerea Consiliului Județean Constanța au fost doar 4 personalități politice ce și-au menținut funcția ani de zile… până când au intrat în atenția oamenilor legii.

Gheorghe Mihăieși

Gheorghe Mihăieși a fost președinte al Consiliului Județean Constanța între anii 1992-1996, acesta fiind și primul care a ocupat această funcție. Mihăești a făcut parte din partidul Frontul Salvării Naționale (FSN), formațiune politică, ce a fost înregistrată în registrul partidelor politice în 6 februarie 1990, urmare a transformării în partid politic a Consiliului Frontului Salvării Naționale, organ provizoriu al puterii de stat rezultat după revoluția română din 1989, al cărui președinte a fost Ion Iliescu. După convenția FSN din martie 1992, Petre Roman a fost ales președinte al partidului iar opozanții acestuia au părăsit partidul, formând o nouă formațiune politică numită Frontul Democrat al Salvării Naționale (FDSN), actualul Partid Social Democrat (PSD).

Stelian Duțu

Stelian Duțu, președinte CJC cu bucluc

Stelian Duțu este un politician român, membru al Parlamentului României în legislatura 2004-2008. Stelian Duțu a fost ales pe listele PD, care a devenit ulterior PDL. În cadrul activității sale parlamentare, Stelian Duțu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Bulgaria, Republica Afica de Sud, Albania, Republica Arabă Siriană, Republica Ecuadoe, Republica Populară Chineză. Duțu a fost președinte al Consiliului Județean Constanța în perioada 1996 – 2004.

Trimis în judecată pentru abuz în serviciu

La începutul anului 2007, deputatul PD, Stelian Duțu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, Stelian Dutu a provocat un prejudiciu de peste 3,3 milioane de euro. Din probele administrate a rezultat că, în perioada 1998 - 2004, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța și ordonator principal de credite, Duțu nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu legate de cofinanțarea aferentă unui împrumut de 17.041.000 USD acordat de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA) Constanța. Din cercetările procurorilor, a reieșit că suma de aproximativ 3 milioane euro (reprezentând dobânzi-majorări de întârziere și penalități la care a fost obligat CJ Constanța) afectează patrimoniul acestei instituții, fiind un prejudiciu produs „în deplină cunoștință de cauză și cu rea credință” de Stelian Duțu.

Nicușor Constantinescu

Succesorul lui Duțu a fost Nicușor Constantinescu

Nicușor Constanținescu a fost la conducerea CJ Constanța, din partea PSD, din anul 2004 până în 2015 (3 mandate). Absolvind Institutul de Marină Civilă Constanța, unde s-a împrietenit cu Radu Mazăre și Sorin Strutinsky cu care avea să întemeieze imperiul Conpress Holding. La începutul anilor 1990 cei trei au înființat publicația Contrast iar ulterior cei trei s-au extins în turism, cumpărând hotelul Flora din Mamaia.

Activitatea politică a lui Constantinescu, la Constanța

În anul 2000 a obținut un mandat de consilier local ca independent, iar în 2004 a devenit consilier județean PSD, fiind votat apoi președinte de Consiliu Județean timp de 3 mandate. În data de 24 aprilie 2015 a fost suspendat din funcția de președinte executiv al PSD Constanța.

Condamnări penale

La data de 29 iunie 2016 curtea de apel din Constanța l-a condamnat pe Nicușor Constantinescu, la data faptelor președinte al CJ Constanța, la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată. Sentința de condamnare la 5 ani de închisoare a fost confirmată de ÎCCJ. În data de 11 iunie 2019 ÎCCJ l-a condamnat pe Nicușor Constantinescu la o pedeapsă de 10 ani de închisoare în alt dosar, în care a fost trimis în judecată tot pentru abuz în serviciu.

În momentul de față Nicușor Constantinescu este în penitenciar și încă mai are dosare în lucru. Acesta ar mai avea de executat peste 10 ani din pedeapsă.

Marius Horia Țuțuianu

În prezent, președinte la CJC este Horia Țuțuianu

Din anul 2016 până în prezent, la conducerea CJC este Horia Țuțuianu. De menționat este faptul că la începutul anului 2019, Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că Marius Horia Țuțuianu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 30 martie 2016, întrucât a exercitat simultan funcția de consilier județean și pe cea de președinte al Consiliului de Administrație al S.C. Neptun Olimp S.A., realizând venituri de natură salarială de la societatea comercială. "Se face confuzie, Neptun Olimp nu este societate de interes național. Stațiunea este de interes național. În ceea ce o privește pe soția mea, ea nu mai era administrator la firmă când am devenit consilier județean", declara la acel moment Horia Țuțuianu.

Horia Ţuţuianu a câştigat procesul cu ANI: raportul de incompatibilitate, ANULAT de instanţă!

Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate! Raportul prin care ANI constatase că Ţuţuianu a fost în incompatibilitate a fost anulat de Curtea de Apel Constanţa. Totodată, instanţa obligă pârâta (ANI) să suporte cheltuielile de judecată, în sumă de 7.430 lei.

Țuțuianu candidează pentru încă un mandat la CJC

Horia Țuțuianu candidează pentru încă un mandat la Consiliul Județean Constanța. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Felix Stroe, la o conferință PSD susținută în data de 21 februarie, la Mangalia.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem sansa ca pe 27 septembrie sa scapam de psd si de Tutuianu
2
0
Tutuianu cel mai slab si incompetent presedinte de Consiliu Judetean.O sa il ia Bavela sofer pe masina lui
3
0
Dutu are fata de om.restul sunt pitecantropi, hominizi ,neanderthalieni, lombrosieni,Cazuri clinice de psihopati notorii
4
3
cine sa te conduca decat emanatii "involutiei" din '89..asa societate asa conducatori
7
0
Lasati-i pe asti prezentati mai sus, s-o luam exemplu pe mimoza Mirela Matichescu, care nu stiu ce a facvut dar a ajuns administrator cu acte in regula, peste judet, cum a reusit sa prosteasca atata popor. Cat despre cei de mai sus, buni, rai au fost alesi, asa ca organele statului trebuie sa desluseasca ce au de ispasit, dar madame Mireille v-a pus pe toti cu botul pe labe ca si-a facut acte in regula si o sa va vanda ca pe catei...
6
0
Oras blestemat cu asa indivizi
12
0
Mi-e rusine ca sunt constantean cand vad cine a condus judetul...
12
0
Cum isi bat joc de noi ,si tot se repeta....
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108