REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Preşedinţie: Laura Codruţa Kovesi, eliberată din funcţia de procuror în cadrul DIICOT Sibiu

Preşedinţie: Laura Codruţa Kovesi, eliberată din funcţia de procuror în cadrul DIICOT Sibiu

Replica API 31 octombrie 2019 | 01:02 403

Laura Codruţa Kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul teritorial Sibiu a Laurei Codruţa Kovesi, ca urmare a numirii sale în funcţia de procuror-şef european al EPPO, la data de 31 octombrie, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marţi, să înainteze preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcţia de procuror a Laurei Codruţa Kovesi, după numirea sa în funcţia de procuror-şef european.

Decizia de numire a Laurei Codruţa Kovesi în fruntea viitorului Parchet Public European (EPPO) a fost semnată pe 23 octombrie, în cadrul unei ceremonii la sediul Parlamentului European, de preşedintele PE, David Sassoli, şi de ministrul finlandez al Afacerilor Europene, Tytti Tuppurainen, din partea Consiliului UE.

Semnarea deciziei de către cei doi oficiali, care reprezintă părţile implicate în proces, a avut loc după ce Conferinţa Preşedinţilor a Parlamentului European a făcut pe 16 octombrie ultimul pas pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi ca primul procuror-şef european.

Decizia de validare a Conferinţei Preşedinţilor a urmat după un acord din septembrie dintre negociatorii PE şi ai Consiliului UE privind desemnarea noului şef al Parchetului European în persoana Laurei Codruţa Kovesi.

Consiliul Uniunii Europene a validat formal pe 14 octombrie numirea procurorului român Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ai dosar penal esti penal nu?
1
0
bravo codruta, au de ce sa se teama acum de tine
4
2
Deja mare parte dintre membrii partidului daltonist care se stiu cu musca pe caciula se pregatesc de harakiri, in frunte cu cariatul. Apucati-va de antrenamente, baieti pentru a putea reusi din prima.
1
4
Si noi pe tine,reminiscenta comunistoida!!!
5
5
limbistul ei klausugel
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108