REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Presiuni pentru includerea 'ameninţărilor hibride' precum migraţia ilegală şi terorismul în noua foaie de parcurs politică a NATO

Presiuni pentru includerea 'ameninţărilor hibride' precum migraţia ilegală şi terorismul în noua foaie de parcurs politică a NATO

Replica API 10 iunie 2022 | 00:00 533

Spania, în calitate de gazdă a viitorului summit NATO, va face presiuni pentru includerea "ameninţărilor hibride" precum migraţia ilegală, insecuritatea alimentară şi terorismul în noua foaie de parcurs politică a Alianţei Nord-Atlantice, a declarat ministrul spaniol de externe, Jose Manuel Albares, într-un interviu acordat miercuri pentru Reuters.

Summitul, preconizat pentru 29-30 iunie la Madrid, va fi unul dintre cele mai importante de la crearea NATO în 1949. El va elabora "conceptul strategic" al Alianţei pentru deceniul viitor, descriindu-şi misiunea pe fondul invaziei ruse în Ucraina şi al admiterii de noi membri, precum Finlanda şi Suedia, potrivit Agerpres.ro.

Spania insistă ca NATO să acorde mai multă atenţie ameninţărilor non-militare asupra "flancului său sudic", provenind din ţări din Maghreb şi din Sahel, sub influenţa crescândă a Rusiei, a declarat Albares, în timp ce Alianţa se ocupă de conflictul în Ucraina de la frontiera sa estică, citează stiripesurse.ro.

"Vrem să se recunoască că există de asemenea ameninţări grave asupra flancului sudic", a declarat şeful diplomaţiei spaniole. "Terorismul, securitatea cibernetică, utilizarea politică a resurselor energetice şi migraţia ilegală impietează toate asupra suveranităţii noastre", a adăugat el.

În ultimele săptămâni, surse din cadrul NATO au declarat pentru Reuters că având un conflict în plină desfăşurare în apropiere de flancul său estic şi de regiuni precum statele baltice, care exercită presiuni pentru a obţine mai multe resurse, orice angajament ferm pentru flancul sudic este improbabil.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272