REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

PREȚUL fructelor și legumelor a explodat, la Constanța!

PREȚUL fructelor și legumelor a explodat, la Constanța!

Replica API 17 martie 2020 | 00:05 7652

Declararea stării de urgență de către președintele Klaus Iohannis aduce cu sine o serie de măsuri printre care ar putea fi și limitarea prețurilor unor alimente. Până la impunerea acestor măsuri, comercianții din piețe și din unele magazine profită de isteria provocată de coronavirus dar și de disperarea unora dintre constănțeni, pentru a mări nejustificat prețurile la unele alimente.

Piața din Tomis 3 este cunoscută ca o piață destul de bine aprovizionată, cu prețuri accesibile pentru toate buzunarele. Odată cu declanșarea stării de urgență, prețurile au luat-o razna. Astfel, spanacul poate fi achiziționat la fabuloasa sumă de 12 lei kilogramul, ardeiul gras costă ”doar” 20 lei, cartofii între 5-7 lei. Pe lângă toate acestea, magazinul Alfa Beta din aceeași zonă, vinde ceapă la 6,5 lei kilogramul, în timp ce lămâile (calitatea a II-a) pot fi cumpărate cu 19, 3 lei per kilogram.

Și totuși, se poate spune că această piață este chiar accesibilă față de cea din Brotăcei. Aici, ceapa uscată costă 7 kilogramul, morcovii și cartofii 5 lei, iar țeșlna 8,5 lei. Iar dacă vrei să te îndulcești, mandarinele sunt 12 lei kilogramul.

În concluzie, isteria dăunează grav buzunarului constănțenilor care ar putea ajunge să rămână lefteri în încercarea de a face o ciorbă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
INCHIDETI PIETELE ! E STARE DE URGENTA ! SA LUAM DE LA MARKET sau MERCURIAL cu preturile inghetate la nivelul de dinainte ! Acuma producatorii sa nu se mai planga de lipsa Fortei de munca, de aceea crescand preturile! Au venit destui de afara !
0
0
Sa va dau la muie ! Prosti romaniiiii prost presedinte. Ma pis pe voi si pe morti vostri
0
0
Si tu si tactu sunteti niste cacati ordinari. Sa ma cac in branza voastra de mizerii ce sunteti. Sper sa va manance puscaria.
2
1
Johanis cum e cu plafonarea preturilor?! Tu ai idee cit e un kg de cartofi acum, panarama naibii???!
1
0
Nu le mai cumparati! Sunt suprafete pe care stau fixati virusii pana la 4 zile...
5
0
De aia nu ne mai suporta pamintul,lacomia banilor,in aceasta perioada,avem nevoie de solidaritate,de intr ajutorare,sa fim uniti,sa vedem realitatea si sa o infruntam impreuna cu ginduri si fapte bune!
9
0
STATUL sau GUVERNUL ROMANIEI TREBUIE SA INTERVINA DE URGENT! IN SITUATIA DE FATA, ADICA IN STAREA DE URGENTA NU SE MAI APLICA LEGILE ECONOMICE ALE CAPITALISMULUI , LEGEA CERERII SI A OFERTEI. SPECULA POATE APARE ORICAND SI DE LA ORICINE. SPECULANTUL TREBUIE PEDEPSIT . FIE EL SIMPLU TARABAGIU SAU MARE MALL.
9
0
Aia care vand nu sunt producatori, toti se approvizioneaza de la targul de pe varianta Ovidiu, care la randul lor nu sunt producatori si au dublat preturie de cca o saptamana .Stapanul targului e PSD-UL prin fratele lui Carjaliu primarul de la Agigea, acum a dublat si el taxele...toate se leaga..hahahaha!
4
1
Exista posibilitatea ca romanii sa se anunte prin orice mijloace si efectiv sa boicoteze pietele,cate una,sa nu mai cumpere nimeni din o anumita piata nimic,pana cand isi revin la cap speculantii. Da,necesita ceva ambitie si poate efortul de a te deplasa la alte piete,poate de a renunta un timp la anumite produse,dar merita. Daca piata suporta capriciile mafiotilor,atunci toti oamenii vor suporta preturi mari si maririle de salarii vor fi inutile. Piata va fi reglata de mafie,nu de clienti, cum e sanatos in capitalism. BOICOT !!!!!!
6
1
lasa ca si lumea este nebuna ,de ce dracului sa platesti preturile astea unor mizerabili de speculati . Cautati prin imprejurimi ,mergeti la prietenii de la tara mai gasiti cate ceva prin sate iar speculantilor astia o corectie buna si aruncati in tomberoanele de gunoi cu tot cu marfa !
8
1
La alimente era de asteptat. Asta e, mancam mai putin, e si mai sanatos, dealtfel. Oricum la capitolul asta se cam facea risipa. Si, totusi, pretul a crescut de 2, 3, poate 5 ori pe alocuri. Dar ce te faci ca farmaciile, inclusiv lanturile mari de farmacii care pana mai ieri se dadeau cu curu de bordura de grija noastra, au marit pretul banalei masti de protectie - extrem de necesara acum, de 20 de ori, de la 50 de bani la 10 lei !!! Asta e cinism comercial. Asta e nesimtire.
5
1
Din pacate, fiind vorba despre o economie de piata, nu mai poti fixa preturi maximale decat anumitor categorii de produse stabilite prin lege. Prin urmare, nu e vorba de specula la 100% crestere, ci e comert. Comertul este in sinea lui specula. Cumpar mai ieftin si vand mai scump. Atat timp cat platesc taxe, e legal. Daca nu platesc, la puscarie. Cum pot ei stabili pret maxim pt legume si fructe atat timp cat pretul lor de achizitie variaza in functie de soi, origine si categoria de calitate. Hai sa fim recunoscatori ca nu mai traim in comunism, ca nu era totul roz nici atunci.
3
2
Mi se pare normal legal si corect ,e munca oamenilor cei care comenteaza muncesc la stapan si nu au de unde sa stie!Si taticu a scumpit casa cu 6 lei pe kg ca nu prea mai are lumea de unde sa ia.
1
7
din cauza tiganilor si machedonilor
14
1
preturile au crescut cu 100%, n-ar trebui sa creasca si salariile in ritmul asta pentru a tine pasul cu inflatia asta?
7
1
Acum este stare de urgenta,asta inseamna ca institutiile statului pot sa plafoneze preturile la alimente,un fel de mercurial cum era pe timpul comunistilor in piete extins si la magazine si la medicamente se pot fixa preturi maxime,cine nu se supune intra la puscarie asta inseamna situatie de urgenta,asa ca daca se vrea se poate rezolva problema asta.
12
0
Nenorociti... dupa ce trece nebunia nu mai cumparati de la ei.. boicot.. sa vedem atunci cand li se strica marfa...
17
0
Arestati imediat toti speculantii. La beci cu ei.
21
0
DACA FRAIERUL ALA DIN FRUNTEA TARII A ZIS CA NU SE MARESTE NICIUN PRET DE CE NU INTRATI IN EI MA SA II SATURATI SA SE PRICOPSEASCA DE PE URMA FRAIERILOR?
13
5
Sa stea comerciantii in piete, cu preturile astea, pana le colcaie viermii marfa. Asa sa le ajute Dumnezeu!
21
1
Aurolacule, negustorii aia pe care tu ii faci romani sunt de fapt tigani si machidoni !
35
1
Cumparati di supermarketuri, preturile au ramas aceleasi. Lasati-i pe negustorii romani sa moara cu mara langa ei
30
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272