REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Prețuri nesimțite la raft, în vreme de pandemie!

Prețuri nesimțite la raft, în vreme de pandemie!

Replica API 8 mai 2020 | 00:00 2564

Consumul a revenit la normal de o bună bucată de vreme, însă prețurile sunt într-o continuă creștere, mai ales în ceea ce privește materialele de igienă. Ghinionul unora, norocul altora. Nici măcar platforma lansată de Consiliul Concurenței, "Monitorul Prețurilor", nu-i poate ajuta prea mult pe români. Compararea prețurile practicate de principalii retaileri nu poate fi făcut în ceea ce privește materialele dezinfectante, această categorie lipsind din platformă.

La Constanța, asemenea majorității orașelor din România, prețurile au fost umflate serios, cu câțiva lei, mai ales în privința produselor de igienă.

Dezinfectantele se regăsesc la raft cu prețuri de 21 de lei, spray-urile se vând cu 21 de lei, iar dezinfectantul de rufe a ajuns să coste 25 de lei. Față de anul trecut, cifrele au fost majorate cu cel puțin 15%. La fel s-a întâmplat și cu măștile de protecție, care costau câțiva zeci de bani anul trecut, iar acum se cumpără cu cel puțin 3 lei, dacă aveți noroc.

Luna trecută, Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF a anunțat o monitorizare și o analiză a comerțului cu produse care au înregistrat creșteri semnificative nejustificate ale prețurilor, din dorința de a asigura accesibilitatea mijloacelor de prevenire a infectării.

"Se va monitoriza variaţiile de preţuri şi verificara modul de declarare a obligaţiilor fiscale aferente veniturilor realizate în această perioadă, atât dispozitive medicale (măşti, mănuşi, biocide, dezinfectanţi), cât şi alte echipamente de protecţie sanitară, care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19, cât şi produse alimentare esenţiale specifice coşului de bază”, se arată într-un comunicat ANAF.

Doar că, rezultatele acestor monitorizări nu au mai fost comunicate ulterior, împreună cu eventualele măsuri pe care autoritățile ar fi trebuit să le ia în acest sens.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sub 2 la suta, atat e devalorizarea leului fata de mai 2019. Curs 8 mai 2019 4.7578. Curs 8 mai 2020 4.8278.
4
0
Salariile sunt de mizerie si munca de-o viata a fost apreciata intr-o pensie de 2 lei, dar un produs de pe piata este evaluat de la samanta pana la fruct sau de la materia prima pana la produsul finit si-i dati un pret de-ti cade parul din nas.Si cu ce vreti sa fie cumparat?Iar in situatia de fata omul se va axa pe produsele de existenta ale vietii, cele alimentare si mai putin pe imbracaminte, imobiliare, auto,servicii sau vacante.Nu preturile sunt nesimtite ci aceia care fac aceste preturi nejustificate.
8
0
Toti machidonii cu buticuri si magazine alimentare de la Eden au acelasi pret la spirt la ,Ana si Ionel mizerie de nedescris,nu ai loc pe unde sa mergi,calci pe toate baxurile puse pe culoar,ambalaje pe jos.Au marfa stricata legume,stau cu ele pe raft. Spirt 200 ml 12 lei st.de 500 ml 14 lei? Apoi se plang ca nu le merg afacerile? 4,5 lei kg cartofi,2 lei leg. ceapa,2 lei leg de patrunjel,leustean,marar? Toate vechiturile congelate si stricate cu preturi astronomice. Preturile la pui,carne tocata etc. Ce salarii avem? Dupa 15 mai sa ramana cu ele pe raft ca nu mai intru in magazinele lor!
11
1
EURO A SCAZUT SI ESTE INTR.O CADERE LIBARA
4
5
Profitori ordinari pe toate drumrile.
14
0
Leul s-a devalorizat cu cel putin 15% fata de evro in ultimele 12 luni. Simplu ca buna ziua.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212