REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Prețuri pentru fraieri, la kil: 100 lei kg de cireșe! VIDEO

Prețuri pentru fraieri, la kil: 100 lei kg de cireșe! VIDEO

Replica API 8 mai 2020 | 08:23 3157

Cireșele au început deja să își facă apariția pe piețele din Constanța. Ca de obicei în această perioadă a anului, acestea au un preț prohibitiv. Pentru un kilogram, un constănțean trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 100 de lei. Fructele sunt aduse din import, Turcia, Grecia sau Spania, astfel că justificarea comercianților este prețul de achiziție foarte mare.

Cu toate că românii așteptă cu nerăbdare coacerea cireșelor de mai, până atunci aceștia vor trebui să se caute adânc în buzunar pentru a achiziționa prețioasa trufanda. Comercianții din piețele din Constanța vând aceste fructe cu prețul de 100 de lei kilogramul. Întrebată de ce sunt atât de scumpe, o comerciantă din piața Tomis III a precizat: Că așa sunt. Sunt din Turcia. Dar eu vă dau câte vreți, am și casolete…”, a spus aceasta, trăgându-și masca de protecție peste nas și gură.

O casoletă costă 50 de lei

Pentru a veni totuși în întâmpinarea pofticioșilor, comercianții au pregătite casolete cu numai 50 de lei. Pe lângă cireșe, mai există și caise la 26 de lei sau nectarine la 20 de lei kilogramul.

”Am dat 10 lei pe 10 cireșe că îi era poftă copilului”

”Am fost cu copilul în piață și a văzut cireșele care sunt fructele lui preferate. Am dat 10 lei pe 10 cireșe că îi era poftă copilului. E japcă pe față să iei atâția bani pe niște amărâte de cireșe mai ales în perioada asta” s-a plâns o constănțeancă ziarului Replica.

Mulți constănțeni se mulțumesc să privească, să înghită în sec și să meargă mai departe că vorba aia…dai un ban…dar știi că nu-l mai ai.

Video:

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
zdreantom aia care vand nu sunt romani, sunt tigani jegosi, niste intermediari care trebuiesc ime3diat imouscati. vanzatorii poate sunt romani, dar marfa este a tiganilor intermediari imputiti! moarte tie 8 mai 08:56, fmm de jeg!!!
15
1
Pentru ce sa dai 100 de lei? Nici macar gust nu au ciresele, doar sa zic ca am mancat cirese si sa le pun pe fb
7
2
nici painea nu esti obligat sa o cumperi retardatu pizdii dar asta nu inseamna ca trebuie sa o faca 500 bucata. mars in pizda la mata
10
4
Daca cetateni ersu obligati sa cumpere, ar fi fost un subiect pentru un articol pentru un ziarist profesionist. Unul amator il scrie si in atare conditii.
4
10
De parca ar fi fost crescute la bucata,adapate cu lacrimi,duse la pascut . Ce dracu sunt romanii asa de cretini si nu fac livezi de ciresi,pana si japonezii au nu stiu cate feluri de categorii din pomii astia ! Pe vremuri erau fructele saracului,se milogeau vanzatorii sa le cumperi si dadeau copiilor care mergeau cu parintii in piata sa-si ia cate o mana de fructe gratis. Au belit romanii totul,pomi,belesc paduri,vor beli pula si vor cumpara si dreptul de a sta in Romania,tot de la straini, prin intermediul tiganilor.Ne meritam soarta si meritam chiar mai rau,altfel nu ne trezim.
10
2
Exista atatea case la tara, fie parasite fie cu batrani amarati. Cele parasite abia asteapta un proprietar, cele cu batrani amarati abia asteapta pe cineva la un mic ajutor. Si uite asa, in loc sa te plangi, poti avea ciresul si pepenii tai. Dar e de munca, e deranj. Mai bine chitzai pe comentarii si interviuri.
11
0
Or fi crescut pe Luna ciresele alea de costa atata! Si precis sunt culese de romani pe 2 lei ,ca lor le cade coroana de regi si nu muncesc pe planatie.
9
1
DE ANI DE ZILE ACEASI POVESTE, SI PEPENI SUNT SCUMPI AI BANI MANACI, NU AI INGHITI IN SEC SI BEI APA DE LA ROBINET CA ARE CLOR SI OMOARA COVIDUL
17
2
un cires acasa sau in fata blocului?.
16
0
Ce ziceau fatalaii pe facebok? Sa cumparam de la romani, saracii romani, onestii de romani... Hai sictir!
8
18
Nu le cumparati. Lasati-le sa le manance vanzatorul.
20
0
nu scrie nicaieri ca trebuie sa cumperi cirese cu 100 lei. mai astepti o luna si cumperi cu 5-6 lei .Toata lumea vrea capitalism dar numai atunci cand ii baga bani in buzunar.
22
3
ciresele alea imbibate de pesticide si iradiate sint perfecte la 100 leikg.trintori bugetari,judecatori,bogatani,machidoni,cumparati repede,va dezintoxicati,dar kincati.le usor,sint reci!
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212