REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Preţurile explodează, oamenii nu mai înţeleg nimic! Video

Preţurile explodează, oamenii nu mai înţeleg nimic! Video

Replica API 19 mai 2022 | 00:29 2861

În timp ce mai marii țării își împart între ei cești de ceai de tei, inflația mărfurilor alimentare atârnă greu în buzunarul românilor. Prețurile crescute fac gaură în bugetul familial și, deși oamenii au renunțat deja la ieșiri și vacanțe, banii nu sunt suficienți pentru a acoperi coșul lunar de cumpărături.

Inflația, fenomenul care a lovit mai multe țări din Europa, se simte dur în bugetul constănțenilor. Aceștia spun că abia se mai descurcă cu banii de la lună la lună. Coșul de cumpărături a scăzut cu siguranță, iar unele familii se plâng de faptul că au fost nevoite să renunțe de tot la unele alimente.

Uleiul, aurul lichid al vremurilor

Alimentul cel mai afectat de scumpiri este uleiul. O sticlă de ulei se găsește acum la raft cu prețul de cel puțin 10 lei/ litru, asta deși cu doar două luni înainte un litru de ulei costa doar 3,69 lei/litru. Deși este considerat aliment de bază, uleiul se regăsește tot mai rar pe lista de cumpărături a cetățenilor municipiului Constanța.

„Preţurile au explodat, salariile sunt aceleaşi. Dăm dublu la piaţă. Mai tăiem de ici, de colo, nu mai cumpărăm cum cumpăram... Ce să facem, nu avem ce face, nu mai înţelegem nimic”, a spus, pentru Replica, un constănţean.

Altul, cu un uşor oftat a precizat: "Ce părere să am..., pensiile sunt cum sunt... Se simte criza, normal. O să fie şi mai rău. Chiar şi la pâine... Cât era şi cât e acum. Asta-i viaţa, mergem înainte".

Pâinea este un alt element de bază, al cărui preț a crescut considerabil. Prețul dublu se resimte în buzunarul românilor, la momentul acesta cea mai ieftină pâine pe care o putem găsi în magazine costă undeva la 2 lei, alimentul fiind primul care le vine în minte cetățenilor atunci când sunt întrebați de scumpiri.

Printre alimente de bază ale căror prețuri au suferit scumpiri majore se numără și făina a cărui preț/kg a crescut de la nici 2 lei la de trei ori mai mult, 6 lei.

De asemenea și prețul mălaiului s-a triplat, iar dacă în luna februarie prețul unui kg de mălai era de 2,29 lei acum la raft cel mai ieftin kg de mălai este 6,20 lei.

Și prețul cartofilor, a suferit modificări, specialiști afirmă că prețul unui kg de cartofi a crescut cu 36,5% față de luna februarie.

Video

Andreea Caragață

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si in continuare vor vota hotii de la pesede .
2
0
da da...criza economica provocata artificial....
0
0
inteleg, nu o sa va mai voteze si o sa plece din tara, aici nu se mai poate
1
0
Nu inteleg un lucru. Cum dracu de cresc preturile zilnic????
0
0
Statul le da moca cate 3.600 de lei pe luna de cap de ucrainian , in timp ce astia se plimba cu Jeep-uri de zeci de mii de euro si mai fac si fitze prin Mall-uri ! PROTEJATI MAI INTAI POPULATIA ROMANA SI APOI PE STRAINI , CA NU ESTE RAZBOIUL NOSTRU... ESTE AL SLAVILOR ! La viitoarele alegeri sa va voteze ucrainienii !
1
0
razboiului. Inca putin si se dubleaza pretul combustibilului, la gaz si curent electric e dezastru... Asa ca mai usor cu ajutoarele pt ucraineni. Ei fac turism si stau prin malluri iar noi suportam consecintele.
0
0
banii dati izmene pe calator dempsd se duc in inflatie.daca nu ai economie,te imprumuti,nu produci,dai pomeni,se duc banii in preturi.
0
0
Comparatia pe care o faceti este gresita.Preturile minime pe care le puneti sunt cele de anul trecut ,nicidecum cele din februarie 2022
1
0
Raspuns: au tiparit bani in prostie si acum banii nu mai au valoare.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102