REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Preţurile stau pe loc anul acesta. Cât costă vacanţa prelungită de Paşte

Preţurile stau pe loc anul acesta. Cât costă vacanţa prelungită de Paşte

Replica API 24 martie 2013 | 00:00 210

Ziua liberă de 1 Mai a fost legată de Sărbătoare de Paşte, iar turişii au mai mult timp la dispoziţie pentru o vacanţă în această perioadă, în special cei care doresc să călătorească în străinătate.În mare parte, proprietarii de pensiuni din ţară vin cu aceleaşi preţuri pentru vacanţa de Paşte ca şi anul trecut. Iar, dacă pensiunile din judeţul Braşov şi Neamţ vor avea un grad de ocupare între 90 şi 100%, puteţi opta pentru cele din Maramureş şi Mărginimea Sibiului, unde gradul mediu de ocupare al pensiunilor este de aşteptat să fie între 60 şi 80%. Aici, cu siguranţă veţi mai găsi locuri de cazare dacă vă decideţi pe ultima sută de metri.

Nici preţurile excursiilor în străinătate nu s-au scumpit. Turiştii cu bani vor profita de vacanţa prelungită în străinătate şi vor avea mai mult timp la dispoziţie.

"S-au vândut pachete turistice şi pe intern, dar şi pe extern. Dar ca număr, cele mai vândute vacanţe sunt cele în străinătate. Vânzările vor creşte pe ambele segmente, iar preţurile stagnează. Pentru circuitul în Israel locurile au fost epuizate, dar mai avem locuri pe celelate circuite (n.r. Londra, Paris, Moscova, Sicilia)", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45.

Un pachet de patru nopţi cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele la Viena, pentru perioada 2-6 mai, ce include transportul cu avionul, transferurile, dar şi un tur de oraş şi însoţitor român, costă 295 euro/persoană. Nu sunt incluse taxele de aeroport, care costă 125 de euro/persoană. O excursie la Paris, în perioada 30 aprilie-6 mai, costă 550 de euro. Pachetul include tranport cu avionul, şase nopţi cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele, transferuri, tur de oraş cu ghid local, croazieră pe Sena şi însoţitor român. Nu sunt incluse taxele de aeroport de 140 de euro/persoană. Pentru cei cu dare de mână există şi pachete mai scumpe, spre destinaţii exotice, cum este Sri Lanka. Un pachet care include transportul cu avionul, transferuri, şapte nopţi de cazare la un hotel de cinci stele, cu demipensiune, tur de oraş Colombo şi însoţitor român, costă 1.095 de euro/persoană, la care se adaugă taxa de aeroport de 260 de euro/persoană. Ofertele se găsesc la agenţia Paralela 45. Recent, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) estima că această vacanţă prelungită va favoriza vacanţele în străinătate, în detrimentul turismului intern, însă Burcea crede că pentru bugetari este mult mai uşor să aleagă o destinaţie internă, decât una externă.

Sursa:Economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108