REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Prezentarea colecţiei Balenciaga din cadrul Săptămânii Modei de la Paris, dedicată situaţiei din Ucraina

Prezentarea colecţiei Balenciaga din cadrul Săptămânii Modei de la Paris, dedicată situaţiei din Ucraina

Replica API 9 martie 2022 | 00:00 733

Directorul de creaţie al Balenciaga, Demna Gvasalia, de origine georgiană, a dedicat prezentarea colecţiei de toamnă-iarnă a celebrei case de modă din cadrul Săptămânii Modei de la Paris, tragediei din Ucraina, într-un show în care modelele au defilat pe un podium înzăpezit în condiţii care simulau o furtună de zăpadă, informează Reuters.

click pe foto

Invitaţii au fost întâmpinaţi cu tricouri cu steagul ucrainean şi cu o notă care explica că războiul a declanşat suferinţa traumei trăite de designer din 1993, când "acelaşi lucru s-a întâmplat în ţara mea natală şi am devenit un refugiat pentru totdeauna", după cum a povestit acesta, citează Agerpres.

"Noi, ca brand, trebuie să facem ceva... şi cum nu putem lua arme şi merge să luptăm acolo, ne putem folosi vocile", a declarat Gvasalia pentru Reuters într-un interviu acordat după defilarea din cadrul Săptămânei Modei de la Paris.

Un designer influent, Gvasalia a jucat un rol central în ascensiunea stilurilor de îmbrăcăminte streetwear, fiind cunoscut pentru defilările sale îndrăzneţe.

Designerul a povestit că a petrecut doi ani în Ucraina după războiul din Georgia, unde are încă familie, înainte de a se stabili în Germania.

"Când treci printr-un război, nu uiţi niciodată acest lucru", a declarat creatorul de modă, a cărui limbă maternă este rusa.

La începutul acestei săptămâni, de pe feed-ul contului de Instagram al Balenciaga - care numără 12,8 milioane de urmăritori - au fost şterse toate imaginile, fiind lăsată doar imaginea steagului ucrainean alături de explicaţia că platforma va fi folosită doar pentru a transmite informaţii despre situaţia din Ucraina.

Kering, grupul care deţine Balenciaga, a anunţat vineri suspendarea operaţiunilor sale din Rusia, închizând temporar cele două magazine pe care le deţine în această ţară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212