REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

PRIETENII tânărului MORT în ACCIDENTUL de pe SOVEJA sunt REVOLTAȚI pe cei care iau CARNETELE pe PILE!

PRIETENII tânărului MORT în ACCIDENTUL de pe SOVEJA sunt REVOLTAȚI pe cei care iau CARNETELE pe PILE!

Replica API 23 iunie 2020 | 16:49 5848

Moartea lui Gabriel, tânărul implicat în accidentul de pe strada Soveja, a stârnit revolta colegilor, rudelor și apropiaților, dar nu numai, care trag un semnal de alarmă către autorități. ”Nepăsarea ucide” este intitulat manifestul transmis de prietenii lui Gabriel cotidianului Replica, pentru a-l face public astfel încât să ajungă la urechilor celor abilitați să schimbe legile. Șoferița vinovată de producerea accidentului avea 70 de ani.

”În decursul zilei de 19 iunie, un coleg de muncă, dar mai întâi de toate prieten foarte bun, un suflet tânăr, de doar 26 de ani, în floarea vârstei poți spune, a murit... Și aici apare supărarea, inima și mintea mea nu reușesc să conceapă, parcă nu este real. Parcă îmi vine să bag în pat, și să plâng până când reușesc să uit.

Dar nu pot să uit! Nu! Trebuie să fac această poveste auzită, trebuie să atrag atenția. Căci am ajuns la o concluzie: NEPĂSAREA UCIDE!

Știu, pare absurd, parcă exagerez, dar sper să aveți răbdare și să îmi înțelegeți punctul de vedere. Apoi apare frustrarea, realitatea din țara asta, care parcă continua să vină ca valurile mării, val după val. Parcă cineva mi-a făcut un duș cu apă rece, sau m-a aruncat iarna în marea învolburată”, au transmis colegii lui Gabriel.

”Să te omoare cineva care, la o asemenea vârstă….”

”Prietenul meu a murit din cauza unui accident produs de o persoană de 70 de ani, cea din urmă până în momentul de față și-a trăit tinerețea, s-a bucurat de viață mai mult decât băiatul de 26 de ani, care nu apucase nici măcar să se însoare, să se pună la casa lui. Ieșea aproape zilnic pe traseu, fiind șofer de delivery, făcea poate într-o zi 100 km în oraș fără probleme. Iubea să conducă, mașinile, să interacționeze cu oamenii. Ca să ce?! Să apară de cine știe unde cineva care conduce poate o dată pe săptămână 10 km ca să facă piața, sau să miște mașina de pe loc, și să ajungă să producă un accident. De ce? Ieși cu încredere pe traseu, pleci la muncă ca să îți câștigi niște bani, să poți să trăiești. CA SĂ CE?! Să te omoare cineva care la o asemenea vârstă, conform legislației în vigoare, trebuie să treacă periodic niște expertize medicale, să fie apt din punct de vedere fizic și psihic să poată sta în spatele unui volan și să conducă pe drumuri publice”.

”Persoanele în vârsta nu mai au aceeași capacitate de reacție, de a prevedea traficul, de conduita aceea preventivă”

”De ce încă se mai dau avizele medicale, ok-urile doctorilor, pe ochi frumoși, pe cunoștințe, pe pile? Domnilor doctori, nu vă este frică de Dumnezeu pentru treaba asta, dacă de lege nu prea pare să vă fie? Nu vă gândiți că unele persoane nu au ce căuta la volanul unei mașini? Că persoanele în vârsta nu mai au aceeași capacitate de reacție, de a prevedea traficul, de conduita aceea preventivă, de puțină logică și claritate, sau au probleme cardiace și pot oricând să facă un atac când sunt în trafic și să se întâmple altă nenorocire, cât și poate nici nu mai văd bine. Căci altfel nu îmi pot explica cum persoana în cauză nu a văzut acel stop mare dinainte de a da într-un bulevard la fel de mare și circulat.

Nu vă gândiți că în astfel de accidente pot să fie implicați copii dumneavoastră? Ei să fie victimele? Accidente produse de persoane care nu au ce căuta la volanul unei mașini dar le puneți parafa pe hârtia aia nenorocită! ”, se mai arată în scrisoarea transmisă de prietenii victimei.

Acesta transmite un mesajul medicilor care ”dau pe pile” avizele !

”Mă adresez vouă, cei care vă luați avizele medicale deși aveți probleme de sănătate, sau știți că nu prea mai aveți aceeași capacitate de a conduce ca atunci când l-ați luat prima oară, dar nu anunțați medicul, sau să vă opriți din șofat. Vă rog să stați acasă, luați autobuzul sau taxiul pentru nevoile ocazionale. De ce ne puneți și pe noi în pericol, ceilalți participanți la trafic? Cu ce v-am greșit? Suntem tineri, vrem un viitor, suntem copiii unor părinți care rămân cu sufletul îndurerat și nici o dreptate din lume nu poate să stingă durerea morții propriului copil. Sau suntem adulți, părinți cu copii acasă, care nu vor reuși să înțeleagă de ce tati/mami nu se mai întoarce de la serviciu, cu familie care depinde de noi, de la cățel purcel până la oameni în toată firea. Lăsăm în urmă suferință care nu va trece niciodată”, se mai arată în scrisoare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din pricina pandemiei si din dorinta de a face bani, aceasta meserie s-a ridicat rapid. Vad toate categoriile de oameni curieri. Aceasta meserie vine cu foarte mari riscuri. Petreci intre 6 si 12 ore in trafic si in contratimp. Este aproape inevitabil un accident de oricare amploare. Cei ce faceti asta protejati-va intai apoi pe participanti. Fi-ti cumpatati si prevetivi Nu fi-ti lacomi. O comanda in minus nu va face mai saraci, din contra va poate tine in viata. Sa fie iertat! Cat despre specimenul citat in locul numelui meu, sper sa ramai intreg. Esti mai periculos decat un sofer de 70 ani.
0
0
Uite ca a fost apta baba de condus si a ucis un copil, sper ca urmatorul sa fie al tau sau chiar tu daca nu ai, nici nu trebuie sa faci, poate da cineva si moare baba de inima rea ca a ucis la 70 de ani
0
0
Ce idei ai! daca are analizele okay,care-i treaba?si daca nu le are si are colesterol sau leucocite sau herpes?ba da,' ce desteptii pulii!hai lasati ruptul cauciucurilor sa va dati cacati si puneti mina la treaba!
1
1
Deja sunt enervantii astia , a murit aia e se intampla, mor zilnic mii de oameni si se nasc altii , bag pula in ala de 26 si in aia de 70, aia e a murit, e mort, calmati-va in mortii vostrii de milogi, daca o omora el pe baba nu mai plangeati atat
5
6
Pentru cultura ta generala sa stii ca purta centura si baiatul mergea regulamentar si avea viteza legala
2
4
cazan. fara centura. grabit. neatent. varza. propria voastra prostie va ucide, pufarezilor cruzi.
8
7
pula ca aia cu facultati sau apti nu omoara oameni nevinovati
5
4
In instanta avocatul poate cere ultimului medic care i-a dat avizul sa prezinte documentele care au stat la baza avizarii. Deasemenea, trebuiesc cautate alte analize facute de femeie pe la ate clinici, in alte circumstante, in ultimul an, si confruntatr. Astfel se poate dov3di daca a primit avizul pe bune sau l-a cumparat.
3
2
Dar centura, centura. Cat costa centura?
6
1
carnati care se dau poeti pe catafalcul unui mort dar, sigur printre ei sunt cu mult mai multi cei care au luat carnetul pe spaga decat pe timpul cand a luat doamna carnetul. pe acesti poeti ii vezi pe bulevarde imediat dupa lasarea intunericului, demarand in tromba si dand flash-uri chiar si la semafor. loseri care se strang in turma prin parcarile din Mamaia si Poarta1 sa vada cum rup cauciucurile niste idioti mai mari ca ei. moralistii swlii.
11
2
Regula _---10 clase ptr obtinere de carnet virsta pina la 70 ani si amenzi mai mari ptr greseli----ca in Europa
8
6
Atat va spun: intr-un accident auto nu este niciodata doar un vinovat!!! Chiar si cel care se considera cu dreptatea in mana, de cele mai multe ori, poate face ceva ca sa evite accidentul! Si sunt destui soferi in varsta care conduc de zeci de ori mai bine decat tinereii astia disperati!
19
3
vrem la pensie la 57 de ani. nu facem fata pana la63.
9
6
Am fost martor la citeva minute, locuiesc la cca 20 m. Am vecini care au vazut ce s-a intimplat. Tinarul de care intr-adevar imi pare foarte rau ptr ca are virsta copiilor mei nu a gresit cu nimic ? Ce viteza avea de trebuia sa nu scape de rosu? Sunt martori care au vazut ce viteza avea din semafor. Si meseria dlui , delivery , impune un ritm care chiar poate ucide. Personal ma feresc de aceste masini. Dna respectiva, nu stiti ce capacitati are dar urmele de pe masina nu indica un impact frontal ci cu totul altceva. Ancheta e terminata ? Tu dai verdicte dar tinerii au accidente mult mai multe
20
2
Cu viteza cu care te-a nascut ma-ta mergea tanarul....DOBITOCULE!!!
3
19
oare cu ce viteza mergea tanarul de nu a putut sa evite acidentul ?eu am evitat multiii tineri teribilisti...
21
13
condoleante!prietenule Catalin,cu mintea ta de 20 de ani judeci cum iti vine tie ,ca la70 nu mai tre'sa ai permis,ca o fi si c'o pati!da' tutegindesti ca baba e perfect apta sica multi altii de 70?crezi ca daca esti la virsta de 70 esti leguma si nu mai ai reflexe si ...povesti d'astea?cine plm va bag in cap porcariile astea?a,ca multi din astia merg batrineste,e normal si tu cind o sa ajungi,daca o sa ajungi,la virsta asta nu o sa mai fii ca acum!hai ,mai lasati-o jos cu labareala si mai puneti mina pe carte sau la munca!am avut destui ca voi,cu IMC terminat
13
14
veniti la cernavoda sa Ii luati pe tiganii care au femei la produs si dau spaga la politia romana, LEFTERICA DANIEL , PIRON MADALIN si cu fratii lui etc niste ciori infecte care trimit femei la prostitutie
13
1
Mata are cratima. Ma-ta.
7
0
dane sa-mi bag pla in xenoanele matii lingemiai curu
1
14
infractorol de NICOLAIE EMILIAR nu e la puscarie este inca in libretate ce face justitia?
5
3
Cernavoda declar pe propria raspundere ca nu am nicio clasa primara nu stiu sa scriu nu stiu sa citesc dar posed permis de conducere.Asta se datoreaza lui Nicolae Emilian zis tunarul politiei romane contra sumei de 2 miliarde.Cand ai bani in roumania poti sa faci ce iti doreste inima.Prostimea cu dosare grele facite pe genunchi de smenari din parchete iar smecheri liberi sa faca ce vrea poola lor.
10
2
Ce ne facem cu astia care conduc ca bezmeticii, cu masini fumegande, cu xenoane luate de la chinezi, cu bombardierii care te provoaca in trafic si abia asteapta sa coboare si sa-ti infiga un cutit in spate, cu tiganoii care conduc taxiurile cu viteza si care se baga in fata ta la stop sa plece primii. Multi dintre cei enumerati sunt analfabeti. Oare cum si-au luat permisul? Asta are 70 de ani..Nu spun ca este nevinovata, dar sunt multi altii, criminali, care circula printre noi si care au din pacate o varsta frageda ca sa zic asa...
30
5
relule sa ti o suga pamantul
21
2
Esti un mare dobitoc Relule sau cum mortii matii te-o fi chemand, jegule.
21
3
Sa mi suga pula mortu.
5
45

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272