1.4° Constanța Vin., 3 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6263
1.4° Constanța Vineri, 3 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6263

Prima „garanție de securitate” oferită Rusiei de Emmanuel Macron

Victor ROTARU 5 decembrie 2022 | 11:18 432

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat într-un interviu la CBS că liderul rus Vladimir Putin ar trebui să fie urmărit penal pentru crime de război comise în Ucraina.

Imediat după ce și-a atras un val de critici cu propunerea oferirii Rusiei a unor garanții de securitate, Macron a spus că atacurile rusești cu rachete asupra infrastructurii civile sunt o crimă de război.

Întrebat de jurnalist dacă Putin ar trebui să fie urmărit penal pentru aceste crime, Macron a răspuns: „Trebuie să colectăm toate dovezile. Și asta facem trimițând polițiști și experți în Ucraina. Prin urmare, răspunsul meu este da."

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Pe de altă parte, liderul francez a insistat asupra necesității menținerii unui dialog deschis cu președintele rus. „Mențin un contact direct cu președintele Putin. Izolarea este cel mai rău lucru, mai ales pentru un astfel de lider", a explicat Macron.

Președintele francez a mai subliniat că nu vede o opțiune militară pentru a pune capăt războiului. „Cred că este important să transmitem mesajul că depinde de ucraineni să decidă, că singura modalitate de a găsi o soluție este prin negocieri”, a spus el.

Anterior, Macron a spus că Occidentul ar trebui să ia în considerare cum să răspundă nevoii Rusiei de garanții de securitate dacă Putin este de acord să negocieze încheierea războiului din Ucraina.

Președintele francez a propus anterior, după o discuție cu liderul american Joe Biden, ca Rusia să primească garanții de securitate în cadrul unor viitoare negocieri menite să pună capăt războiului din Ucraina. Afirmația a generat critici puternice la Kiev, în statele baltice, dar și în Germania, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
104533292544
5/49
17632273113
joker
161323715