REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Prima doamnă a Ucrainei cere mai multe arme în faţa Congresului SUA

Prima doamnă a Ucrainei cere mai multe arme în faţa Congresului SUA

Replica API 20 iulie 2022 | 00:00 1035

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, aflată în vizită în SUA, a rostit miercuri o vibrantă pledoarie în faţa Congresului american pentru livrarea mai multor arme ţării sale, care să o ajute să lupte împotriva invaziei ruse, relatează AFP.

"Suntem recunoscători prezenţei SUA alături de noi în acest război", a afirmat Olena Zelenska, potrivit unei traduceri live a cuvintelor sale, "dar războiul nu s-a terminat".

"Vă cer mai multe arme pentru a putea proteja casele fiecăruia şi dreptul de a prinde dimineaţa în viaţă în acele case", a spus ea.

"Ajutaţi-ne şi vom repurta împreună o mare victorie!", a adăugat soţia preşedintelui Volodimir Zelenski într-o alocuţiune rostită în faţa congresmenilor americani, care s-au ridicat cu toţii în picioare pentru a o aplauda, scrie Agerpres.

Olena Zelenska şi-a ilustrat discursul cu o proiecţie de diapozitive şi fotografii ale unor copii care fuseseră ucişi sau răniţi de forţele ruse.

Ea a menţionat-o în special pe Liza Dmitrieva, fetiţa de patru ani suferind de sindromul Down, care a fost ucisă joia trecută de un bombardament rusesc, tragedie care a şocat opinia publică din lumea întreagă.

Washingtonul a livrat Ucrainei echipamente militare în valoare de aproape 7 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse în 24 februarie.

Pentagonul a trimis recent Kievului sisteme de artilerie de înaltă precizie HIMARS cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, permiţând armatei ucrainene să lovească ţinte ruseşti în spatele frontului.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a cerut marţi mai multe sisteme HIMARS, afirmând că ele ar putea "schimba datele" războiului şi ar permite o contraofensivă în faţa soldaţilor ruşi.

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a discutat marţi, la Casa Albă, cu soţia preşedintelui american, Jill Biden, într-o întâlnire la care presa nu a avut acces.

"Aştept de la această vizită a Primei doamne rezultate semnificative pentru Ucraina în materie de cooperare cu America", declarase în aceeaşi zi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In limbajul semnelor, litera Z pe care o vedeti pe tancurile rusesti se face cu mana dreapta, cu un semn asemanator precum cel pe care il face Satana BAHOMED in imagine. La fel cum il face si Petru I al Rusiei, la fel cum il fac toti mercenarii ceceni condusi de sclavul lui Putler, Kadirov. Nu este un semn al musulmanilor, pentru ca ei sunt satanisti. Musulmanii sunt oameni pasnici, Rusia incearca sa "demonizeze" musulmanii, inarmand cu AK si RPG satanisti precum ISIS, cecenii si alti rusofili din Africa, Asia, lumea a 3-a pentru a provoca daune sociale si economice pentru Occident.
7
0
Acum am sa-ti dau o NUCLEARA pe care unul cu analfabetism functional ca tine sa nu o poata intelege! Stema Rusiei este IDENTICA cu imaginea lui Satana, a lui BAPHOMED! Cacofonia a fost intentionata! Comparati voi stema Rusiei cu imagine lui Bahomed si mai vorbim dupa, poate va faceti curaj sa va si documentati, ca sa aflati adevarul despre Rusia si "The rise of satanism in Russia." Sa va explic, ca pentru p*****? Vedeti voi "pasarea" aia cu 2 capete? Capetele alea nu cumva sunt exact coarnele lui Bahomed? Aripile nu sunt la fel? "Calaretul APOCALIPSEI" Petru I ridica mana dreapta, ca Bahomed.
6
0
Uita-te la Kadirov ala! E fix George Simion, sclav care pupa ghiulul lui Putler pentru CIOLAN! Ti se pare ca ala este patriot? Satana Putin a inscenat atentate teroriste la blocurile alea din Rusia, ca mai apoi sa bombardeze civili din Cecenia timp de 10 ani, din 1999 pana in 2009. Kadirov asta nu are nici discernamant, iar ca o paranteza, probabil ca nici tu nu ai, pentru ca nu distingi binele de rau si ai un fel de sindrom stockholm. La fel ca toti din AUR, ai impresia ca rusii te vor "elibera", aceeasi rusi care ne-au ucis cu sange rece strabunicii prin 12 invazii pe pamanturile Romaniei.
0
0
Exista o limita de litere aici in comentarii. Fapt ce uneori ma face sa inghesui anumite idei, pentru a trimite exact mesajul pe care il doresc. Oricum, nu ma astept sa inteleaga asta un analfabet functional sau un novice in tehnologia informatiei. S-a gasit un puta mica d-asta ca tine sa discute despre politica si geopolitica. Astia ca tine m-au motivat sa militez pentru ca dreptul la vot sa fie castigat prin terminarea invatamantului obligatoriu si ridicarea stachetei la minim 12 clase si obtinerea examenului de BACALAUREAT. Nu degeaba ii spune "examenul maturitatii". Vor plange AURolacii!
3
0
Nu, pustiule! Tu esti analfabet functional. Nu esti capabil sa intelegi un text simplu. Stii ca exista o vorba: Cand esti prost, nu stii ca esti prost, e mai greu pentru altii. Tocmai asta este motivul pentru care am spus de atatea ori ca mi-e mila de tine! Tot nu ai invatat ca nu se lasa niciodata spatiu inainte de virgula si semnul exclamarii? Esti acelasi copil fara scoala. Repet! Mi-e mila de tine! Pr0st ai fost toata viata, pr0st vei muri, pustiule! Spre deosebire de tine, noi nu suntem analfabeti, nici analfabeti functionali. Suntem patrioti, nu sustinem tradatorii de tara si de neam AUR
8
0
Dupa cum te exprimi in scris , ai probleme grave la mansarda !
0
0
Hartile astea s-au schimbat de sute de ori si se vor schimba de tot atatea ori, dar noi tot romani vom ramane. Am fost si vom ramane romani. Eu daca plec in alta tara, tot roman raman. Si tu la fel! Pentru ca Romania suntem noi, romanii. Iar ce incearca sa faca nenorocitii astia din AUR si din SOS, este dezbinare. Vor sa ne dezbine, sa ne imparta in 2 tabere PRO-EUROPA si PRO-RUSIA. Pro-americani vs pro-rusi? DEZBINARE! Numele partidului este ironic. Vor sa ne apropie de Rusia, care ne-a furat tezaurul de aur? Unire sau dezbinare? La fel i-au dezbinat pe ucraineni prin separatisti, metoda AUR
2
0
"Murim mai bine-n lupta, cu glorie deplina, decat sa fim sclavi iarasi in vechiul nost'pamant." Nici macar imnul nu-l cunoasteti, rusofililor! Cum sa ne unim noi cu Rusia, pe modelul Belarus? Uitati-va la belarusi, nici macar nu au voie sa iasa la proteste pentru pace. Civilii rusi ies in strazi cu FOI GOALE in maini si sunt arestati. Ce sa mai zic de cei care scriu STOP WAR sau PACE? Sunt acuzati ca sunt agenti straini, ca au cazut sub influenta "nazista" si infunda puscaria in conditii asemanatoare cu cele din Gulagul sovietic.Rusia invadeaza Belarus daca civilii aleg alt presedinte. Sclavie
3
0
Dar in urma cu cateva saptamani scroafa rusofila Diana IOVANOVICI SOSoaca tipa in LIVE ca nemernicul de Nastase a vandut PETROM spre OMV. Dar ea apare in imagini ranjind langa el cand semna in 2004. Oameni buni, treziti-va! Va mint astia "cu televizorul" si acum in era digitala? ORIBIL! Hotii striga hotii? Ne numesc tradatori, tocmai tradatorii astia rusofili? Dumnezeu e sus, nimeni nu a varsat mai mult sange de romani decat rusii! Asa ca nu va ganditi sa vindeti Romania Rusiei cum vrea AUR si SOS. Ce Romanie Mare visati, daca ea ar disparea 2 ani mai tarziu? Sunteti de-a dreptul idioti, ba!!!
5
0
Mama Dianei Sosoaca este membra in loja masonica din Romania si va minte ca e ortodoxa? Diana Sosoaca a fost crescuta intr-o familie de satanisti care se inchina la Lucifer si face ritualuri satanice. Tatiana Alice Florescu-Bleotu, mama senatoarei Diana SOSoaca, este membra a masoneriei, cautati voi asta pe google. Ea a vizitat des China si Rusia. Are legaturi cu KGB-ul, tot prin indivizi d-astia satanisti masoni. Face parte dintr-o familie de satanisti masoni, dar urla ca "americanii sunt reptilieni" sau "Oculta! Kabala!". Sosoaca era in imagini langa Nastase in 2004 cand vindea PETROM la OMV
5
0
De ce asta care era anuntat candidatul AUR la prezidentiale in 2024, Calin Georgescu are RUSOFILIE si eurosceptism pe pagina lui de pe wikipedia. Individul ala din Grupul de la Roma. De ce a fost laudata Sosoaca in atacul cibernetic asupra Romaniei al hackerilor rusi din KILLNET? De ce AUR a fost ridicat in slavi pe sputnik? De ce nu mai avea George Simion baterie la ambasada Rusiei? De ce si-a cerut Sosoaca scuze la ambasada? De ce a promovat Sosoaca pe live propaganda rusa la granita cu Ucraina. De ce ocupa trompeta Rusiei Sosoaca functia aia? AUR a pus-o acolo si au dat-o afara din partid.
0
0
Voi chiar nu intelegeti, prostii satului? Alianta unirii cu Rusia? Rusia a convins AURolacii ca daca ajung ei la CIOLAN in Romania si daca vor reusi sa scoata ROMANIA din UE si din NATO, atunci Rusia "ne ofera" ceea ce ne apartine deja, BASARABIA si BUCOVINA. Acelasi lucru l-au facut satanistii astia din Rusia si cu Ungaria. Au promis ca vor da Ungariei Transcarpatia, daca iese din UE si NATO. Divide et impera! Apeleaza la slabiciuni! Voi chiar sunteti idioti? Cum sa devina Romania neutra? Asta faceti voi? Vindeti Romania pentru o palma de pamant? Sunteti niste tradatori de tara si de neam!
0
0
Sunteti atat de prosti, incat nici nu are rost sa mai incerc sa va denaZi-rusific! Sau poate derashismificare se zice? Vezi "rashism" pe google! Lasati-i pe prostii astia cu 8 clase carora le curg balele la pamanturile romanesti asupra carora Ucraina are tot dreptul legal obtinut prin independenta din 1991. Plus de asta, daca sunteti cu adevarat patrioti, aruncati cu noroi in Rusia! Dovediti-mi ca sunteti romani! Iar daca Ucraina intra in NATO si UE, veti merge in Cernauti si unde mai vreti voi doar cu buletinul. Oricum voi nu iesiti nici din sat, de acolo de la voi. Am dreptate?
5
0
Omuletii aia verzi de la Fantana Alba nu actionau de capul lor, respectau ordine! Ala a fost un ordin de sus din Moscova! Putinistii sunt blestemati sa arda in flacarile iadului si nu numai pentru episodul ala. Nu avem nimic cu poporul rus, ci doar cu putinistii care au uitat Cuvantul Domnului si au uitat sa mai fie oameni. Cum a spus si Iisus, sa nu va temeti de Satana! De ce va temeti de Satana Putin? Aveti impresia ca suntem singuri? Iisus a promis ca va veni sa ne salveze in vremurile apocalipsei. De ce va temeti? Aveti impresia ca Satana Putin si nuclearele il vor opri pe Iisus?Sa incerce
4
0
Intrebati-o pe Diana IOVANOVICI SOSoaca de ce si-a cerut scuze la ambasada Rusiei din Romania cand romanii adevarati ca mine au reprosat Rusiei sataniste masacrul de la Fantana Alba. Acolo soldatii sovietici au tras in peste 3000 de romani pasnici, care aveau simboluri religioase in maini si voiau sa intre in Romania. Rusia de astazi este ce a mai ramas din URSS. Sovieticii aia au tras in romani, nu ucrainenii! La fel cum astazi exista soldati NATO in tarile din EST-ul NATO, precum in Romania, asa erau atunci la Fantana Alba soldati ai URSS si pazeau Vestul URSS. Rusia este URSS-ul pe butuci.
4
0
Dupa destramarea URSS-ului in 1991, Ucraina isi obtine independenta. Pamanturile la care faceti voi referire au apartinut ROMANIEI pana in momentul in care in perioada celui de-al doilea razboi mondial URSS ne-a furat BASARABIA. URSS ne-a atacat prima data, apoi nazistii ne-au luat TRANSILVANIA, pe care am recuperat-o intr-un final. Iar faptul ca Antonescu ne-a dus pana aproape de Moscova a fost pentru recuperarea BASARABIEI care ne-a fost furata. In 1991, UCRAINA NU a furat pamanturile romanesti, ci le-a "furat" de la URSS in momentul destramarii. E o diferenta ca intre om destept si om p***t
0
0
Un roman adevarat, care isi respecta tara, stramosii si istoria Romaniei, in primul rand isi termina studiile si respecta limba romana! Cine e tradator dintre noi? Faptul ca voi nu stapaniti limba romana este un argument irefutabil al lipsei voastre de respect fata de Romania. Iar faptul ca voi sunteti rusofili si luati apararea satanistilor care ne-au ucis stramosii in cele 12 invazii rusesti pe pamanturile Romaniei, este un alt argument care va face TRADATORI. Ucraina nu ne-a atacat niciodata. URSS ne-a furat BASARABIA, iar dupa destramare a devenit RUSIA. Citeste si urmatorul comentariu!
0
0
dupa comentarii cine-i javra tradatoare care pentru cativa bani este-n stare sa-si f.....a propia familie
0
0
Adevarul doare, rusofilule? Argumenteaza! In baza carei dovezi il acuzi pe individ ca este drogat? Poate ca tu esti drogat, nici macar nu ai scris corect din punct de vedere gramatical! Ori esti foarte prost, ori drogat si nu vezi bine literele. You mad, bro? Hahaha!
11
1
Hai beshi...drogatule
0
2
Pentru poponarul de la 22:20! Ce stii tu despre ajutor? La 5 decembrie 1994 a fost semnat un tratat international in Budapesta, intre Ucraina, Rusia, Ungaria, Statele Unite si Marea Britanie, prin care s-au inteles ca Ucraina va renunta la armele sale nucleare, in schimbul INTEGRITATII TERITORIALE! Toate tarile semnatare s-au angajat SA APERE granitele Ucrainei de oricare dintre atacatori. Rusia a incalcat tratatul oficial in 2014, iar acum toata planeta este de acord ca Ucraina sa detina ARME NUCLEARE! Rusii nu vor sa auda. Ucraina va fi inarmata nuclear, daca nu-si recapata teritorile. Logic
10
0
Pentru poponarul de la 22:20! Tot nu te-ai documentat despre cum se folosesc semnele de punctuatie, copilule? Ti-am atras atentia de zeci de ori. Asta numai eu, dar au mai fost si altii. Esti p***t ca noaptea! Tu NU ai dreptul sa-ti dai cu parerea despre subiecte de genul. Esti un COPIL, indiferent de varsta. P***t ai fost, p***t o sa mori! Ne este extrem de mila de tine. Sincer! Rusia ne-a invadat pamanturile Romaniei de 12 ori in istorie. Rusia sa "cedeze" Basarabia catre Romania. De ce ne ameninta cu BAIE DE SANGE?Rusia ne este datoare cu tezaurul de peste 90 de tone de AUR si scuze publice
10
0
Mai aveati indoieli ca AURolacii si SOSocistii sunt tradatori de tara si de neam? Intelegeti acum ca sunt rusofili? Cacatul ala de George Simion tocmai a reprosat azi faptul ca noi romanii am acceptat cererea Finlandei si Suediei de aderare la alianta pentru pace globala NATO. Evident ca trompetele Rusiei in Romania, cei din partidul AURolacilor au primit ordin de la ambasada Rusiei prin pomohaci ochelaristul.Lista in care "va inscrieti" la solicitarea celor din AUR, este lista tradatorilor Romaniei, asa au facut si in Ucraina separatistii si au fost "eliberati"de armata invadatoare Putlerista
10
0
Iar mananci cacat, rusofilule sustionator al tradatorilor de tara si de neam din AUR si SOS? Esti poponarul ala care nu a citit o carte in viata lui si nu are habar ca NU se lasa NICIODATA spatiu inainte de virgule si semnele de punctuatie precum punctul, semnul exclamarii sau semnul intrebarii? Tu esti si analfabet functional. Ce pretentii sa avem de la tine sa intelegi stirea? Cum ai citit tu istoria Romanei, daca tu esti analfabet functional? Spune-ne, Dorele! Nu mai bine stai tu in banca ta? Intoarce-te la jucat cu putulica in tarana, pana inveti toate literele din alfabet. Ok, fiule?
0
0
Se pare ca notiunea de "tratative de PACE" le este straina ucrainienilor ? Ucraina sa cedeze Roamaniei Bucovina si Herta , Insula Serpilor si apoi mai discutam cu ajutorul ! 500.000 de etnici romani sunt umiliti si marginalizati in Ucraina si noi sa le dam ajutoare ?!?!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212