REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Prima femeie din lume vindecată de HIV! Descoperire revoluționară în istoria medicinei

Prima femeie din lume vindecată de HIV! Descoperire revoluționară în istoria medicinei

Replica API 21 februarie 2022 | 00:00 617

O echipă de cercetători americani a raportat că este posibil să fi vindecat de HIV o femeie, pentru prima dată în istoria medicinei. Aceștia spun că au folosit o metodă de ultimă oră care constă în transplant de celule stem.

Bazându-se pe succesele din trecut, precum și eșecurile, în domeniul cercetării pentru vindecarea HIV, oamenii de știință au folosit o metodă de ultimă oră de transplant de celule stem, despre care se așteaptă să extindă numărul de oameni care ar putea primi un tratament similar la câteva zeci anual.

Procedura de transplant se numește „cordon haplo”. Pacienta în cauză a urmat-o în urmă cu patru ani, și deși nu a mai luat medicația anti-HIV după aceea, rămâne „asimptomatică și sănătoasă”, spun cercetătorii, citați de NBC News.

Procedura, folosită inițial în tratamentul cancerului

Aceasta se alătură unui grup de trei bărbați, pe care oamenii de știință susțin că, cel mai probabil i-au vindecat de HIV. Cercetătorii mai au în evidență, de asemenea, și două femei al căror sistem imunitar, în mod extraordinar, aparent a învins virusul.

Carl Dieffenbach, directorul Diviziei SIDA la Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase a declarat pentru NBC News că acumularea de succese aparent repetate în vindecarea HIV „continuă să ofere speranță”.

Procedura folosită pentru tratarea unui pacientul din New York, cunoscută sub numele de transplant de „cordon haplo”, a fost dezvoltată inițial pentru tratamentul cancerului la persoanele cu afecțiuni ale sângelui, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272