REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PRIMA PARCARE SUPRAETAJATĂ intră în LINIE DREAPTĂ

PRIMA PARCARE SUPRAETAJATĂ intră în LINIE DREAPTĂ

Replica API 15 iulie 2021 | 00:26 9937

Primăria municipiului Constanța a demarat procedurile pentru prima parcare supraterană ce va fi poziționată în apropierea Casei de Cultură, mai exact, în spatele bisericii Sfânta Treime. De curând a fost lansată o achiziție publică ce vizează elaborarea studiului de fezabilitate dar și a documentațiilor pentru obținerea avizelor.

Primăria Constanța a demarat achiziția publică ce prevede achiziţionarea serviciului de elaborare a documentației tehnico-economică - Studiul de Fezabilitate pentru „Parcare publică multietajată”, în zona Casa de Cultură, în municipiul Constanța”. Astfel, prima parcare supraetajată va fi edificată pe aleea Dalia, numărul 28 A, în apropierea blocurilor L127, L126 și L128.

Serviciul de elaborare a studiului de fezabilitate presupune realizarea serviciului în două faze principale, conform precizărilor și cerințelor din documentație: faza 1 -elaborare studii de teren - studiu geotehnic, studiu topografic avizat OCPI, documentație cadastrală și studiul de trafic; faza 2 - elaborare Studiu de Fezabilitate și documentații pentru obținerea avizelor acordurilor. Valoarea estimată este de 132.000 lei fără TVA. Termenul limită de depunere a ofertelor este 27 iulie 2021.

Zona are nevoie de această parcare

Necesitatea realizării unei parcări publice multietajate în zona Casa de Cultură, rezultă din lipsa unui număr suficient de locuri de parcare cât și din necesitatea reamenajării din punct de vedere urbanistic a zonei în scopul redării atractivității acesteia atât pentru cetățenii orașului cât și pentru dezvoltarea potențialului turistic al orașului. În momentul de fața există numeroase cereri în aşteptare pentru locuri de parcare de reședință, dar şi necesitatea asigurării altor locuri de parcare ce pot fi utilizate de persoanele aflate în tranzit în aceasta zonă, ținând cont de existenţa în vecinătate a Casei de Cultură a Sindicatelor, a Colegiul Naţional de Arte Regina Maria, a două agenţii bancare, a Bisericii Sfânta Treime şi a Universităţii Andrei Șaguna dar și altele.

Citește și:

PRIMA PARCARE SUPRAETAJATĂ va fi EDIFICATĂ în apropierea CASEI de CULTURĂ

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muye la cocalari , hai la pas pe jos. Draq de zdrente si secaturi
5
1
Demisia, demisia! Referendum de demitere a incompetentului de Chitac!
12
8
a-ti transformat orasul asta intr-un hibrid arabo-chinez!cu un plan bine pus la punct orasul se poate salva de la moarte!nu cu carpeli de genul asta!
15
3
Cum adica prima parcare supraetajata. Cea de la Sp Sf Andrei sau de la Casino Mamaia cum ar fi catalogate?
24
1
E ca in Las Fierbinti. Sti ce zic?
11
2
Tot pe jos te deplasezi? Cand pleci in concediu fu defapt te duci intr o parcare idiotul p....
8
7
Daramati catedrala aia si acolo sa se faca parcare!
22
7
In zona mai e si tentativa aia de catedrala, opera lu barbosu ala neauferit. S-a schimbat administratia locala. De ce nu se demoleaza sandramaua si sa se aduca terenul la starea initiala?
40
8
Sunt necesare in toate zonele
37
1
De adormit votantii pnl pdl usr
28
9
Tu scrii, tu iti dai 9 likeuri
17
16
Tot pe trotuare vor parca cercopitecii de teama sa nu le ceara primaria cativa lei le zi.
53
18

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468