REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis după ce PSD și PNL au decis să meargă separat la alegerile locale din București

Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis după ce PSD și PNL au decis să meargă separat la alegerile locale din București

Andreea CONDURACHE 23 aprilie 2024 | 10:33 433

Aflat în vizită oficială în Coreea de Sud, președintele Klaus Iohannis a comentat și informațiile conform cărora coaliția PNL - PSD au decis să îi retragă sprijinul medicului Cătălin Cîrstoiu.

Prima reactie a presedintelui Klaus Iohannis dupa ce PSD si PNL au decis sa mearga separat la alegerile locale din Bucurestipreședintele Klaus Iohannis

,,Cert, nu este un mare succes al Coaliției, ca să mă exprim așa, dar, în rest, prefer să nu comentez deciziile Coaliției în materie de ales candidați și de felul în care se vor poziționa. Știți bine că discuțiile în Coaliție s-au purtat ieri și azi-noapte, din câte am înțeles, deci nu am fost acolo, ca să fiu, ca să zic așa, în contact nemijlocit, deci am aflat rezultatele. Important este ca această soluție de candidați separați pe București să nu ducă la niște lupte electorale în interiorul Coaliției care pe urmă s-ar reflecta negativ asupra activității Guvernului, și cred că există capacitatea în cele două partide să separe alegerile locale de activitatea guvernamentală. Cred că toată lumea își amintește că crearea acestei Coaliții a fost încurajată de mine, pentru că am avut nevoie de un guvern stabil, un guvern cu o majoritate serioasă în Parlament, pentru a trece România cu bine prin toate crizele succesive pe care le-am avut, lucru care s-a întâmplat.

Obiectivul acestei Coaliții a fost stabilitate și trecerea cu bine prin crize, ceea ce s-a întâmplat, deci obiectivul a fost atins, dar cred că mai are potențial această Coaliție în viitor. Sigur, acum, în toiul campaniilor electorale, va fi un pic mai complicat de a menține buna înțelegere la cotă maximală, a transmis președintele Klaus Iohannis.

,,Nu aș vrea să speculez acum despre șansele unui candidat sau ale altui candidat, însă, la prima parte a întrebării – nu m-am implicat nici înainte, nici acum în negocierile din Coaliție pe candidați și pe felul în care se poziționează, dar la sfârșit am fost informat, da, la sfârșitul negocierilor”, a conchis Iohannis.


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272