REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Prima reacție a Ucrainei după atacul de la Ambasada din Madrid

Prima reacție a Ucrainei după atacul de la Ambasada din Madrid

A.F. 1 decembrie 2022 | 00:00 249

Ucraina a sporit miercuri măsurile de securitate la ambasadele sale din străinătate, după ce poliția și guvernul spaniol au anunţat că un angajat al ambasadei ucrainene din Madrid a fost rănit de o explozie deschizând o scrisoare-capcană. Persoana în cauză a suferit răni ușoare și a mers singură la spital, a transmis poliția într-un comunicat, scrie Rador.

Dmitro Kuleba

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a ordonat tuturor ambasadelor ucrainene din străinătate să-și consolideze "de urgență" securitatea, potrivit unui comunicat al ministerului. Ministrul i-a îndemnat totodată pe oficialii spanioli "să ia măsuri urgente pentru a investiga atacul", se arată în comunicat, unde se adaugă că oricine s-ar afla în spatele atacului "nu va reuși să intimideze diplomații ucraineni sau să le oprească activitatea zilnică de consolidare a Ucrainei și de contracarare a agresiunii ruseşti".

Scrisoarea-capcană, care a sosit prin poșta obișnuită și nu a fost scanată, a provocat "o rană foarte mică la degetul inelar al mâinii drepte" a angajatului, a declarat Mercedes Gonzalez, reprezentanta guvernului spaniol la Madrid, pentru postul Telemadrid. Detectivii investighează incidentul, ajutați de anchetatori criminaliști și din serviciile de informații, a comunicat poliția spaniolă. Înalta Curte din Spania va conduce ancheta. Un ofițer de la ambasada Ucrainei în Spania a refuzat să comenteze. Zona rezidențială din jurul ambasadei din nord-vestul Madridului a fost izolată și o unitate de genişti este desfășurată la fața locului, a informat postul de stat TVE, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212