-2° Constanța Lun., 30 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6259
-2° Constanța Luni, 30 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6259

Prima reacție a Ucrainei după atacul de la Ambasada din Madrid: Decizia anunțată de Kuleba

Cristina BĂRBUCEANU 30 noiembrie 2022 | 16:41 597

Ucraina a sporit miercuri măsurile de securitate la ambasadele sale din străinătate, după ce poliția și guvernul spaniol au anunţat că un angajat al ambasadei ucrainene din Madrid a fost rănit de o explozie deschizând o scrisoare-capcană. Persoana în cauză a suferit răni ușoare și a mers singură la spital, a transmis poliția într-un comunicat, scrie Rador.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a ordonat tuturor ambasadelor ucrainene din străinătate să-și consolideze "de urgență" securitatea, potrivit unui comunicat al ministerului. Ministrul i-a îndemnat totodată pe oficialii spanioli "să ia măsuri urgente pentru a investiga atacul", se arată în comunicat, unde se adaugă că oricine s-ar afla în spatele atacului "nu va reuși să intimideze diplomații ucraineni sau să le oprească activitatea zilnică de consolidare a Ucrainei și de contracarare a agresiunii ruseşti". Scrisoarea-capcană, care a sosit prin poșta obișnuită și nu a fost scanată, a provocat "o rană foarte mică la degetul inelar al mâinii drepte" a angajatului, a declarat Mercedes Gonzalez, reprezentanta guvernului spaniol la Madrid, pentru postul Telemadrid. Detectivii investighează incidentul, ajutați de anchetatori criminaliști și din serviciile de informații, a comunicat poliția spaniolă. Înalta Curte din Spania va conduce ancheta. Un ofițer de la ambasada Ucrainei în Spania a refuzat să comenteze. Zona rezidențială din jurul ambasadei din nord-vestul Madridului a fost izolată și o unitate de genişti este desfășurată la fața locului, a informat postul de stat TVE, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
9192523938
5/49
91138331417
joker
131033312820