REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
12.2° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Primari din Republica Moldova, vizită la Consiliul Județean Constanța

Primari din Republica Moldova, vizită la Consiliul Județean Constanța

Cristina BĂRBUCEANU 27 ianuarie 2023 | 00:00 871

„Vă invităm joi, 26 ianuarie 2023, ora 09:00, în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanța, să luați parte la workshop-ul prilejuit de vizita delegației primarilor din Republica Moldova.”, așa suna invitația făcută de Consiliul Județean Constanța. Ei bine, workshop-ul a început, iar discuțiile au fost despre comuniunea dintre România și Republica Moldova.

Primari din Republica Moldova, vizita la Consiliul Judetean ConstantaDeputatul Gigel Știrbu, Mihai Lupu, Petru Frunze, Daniel Gheorghe (de la dreapta la stânga)

În cadrul ședinței, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean, a spus: „Astăzi asistăm la un moment extrem de important pentru noi, dat fiind faptul că frații noștri sunt aici. Încercăm împreună să creem un viitor, o încadrare a fraților noștri în proiectele europene. Scopul acestei întâlniri este clar: de înfrățire cu frații noștri”.

Deputatul Gigel Știrbu a declarat: „Știu că obiectivul dumneavoastră este să construim comunități prospere. Cunosc faptul că depopularea a lovit practic comunitățile din Moldova. De aceea cred că această acțiune pe care dumneavoastră o întreprindeți astăzi se include într-un lung șir de acțiuni. Pentru ca ai noștri să se întoarcă acasă, noi, autoritățile centrale și regionale trebuie să accesăm fondurile europene. Primarii se numără printre autoritățile care se bucură de cea mai mare încredere pentru că au un impact real asupra vieții lor. O administrație locală puternică este un pilon important în consolidarea democrației în fiecare colț al lumii.

Primari din Republica Moldova, vizita la Consiliul Judetean ConstantaDeputatul Gigel Știrbu

    Sunt convins că dialogul între autorităților române și cele moldovene se vor intensifica pe parcursul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Deși trăim vremuri complicate, chiar la granițele noastre, este de datoria noastră să garantăm sprijinul perspectivelor europene ale Republicii Moldova. Este încurajator să vedem un lider atât de implicat în relațiile cu țările vecine. Dragi frați de dincolo de Prut, vreau să vă asigur că Parlamentul României înțelege că nu poate lăsa de izbeliște Moldova și pe toți frații noștri care locuiesc acolo.”.

Petru Frunze, Copreședinte al Comisiei Comune pentru Integrare Europeană din Parlamentul Republicii Moldova, a spus, în cadrul workshop-ului: „În curând vom avea posibilitatea să beneficiem de fonduri europene dar sunt lucruri noi și trebuie să le învățăm. Atunci când avem colaborare națională foarte bună ne dorim să avem și la nivel local. Vrem ca relațiile publice la nivel local să fie în strânsă colaborare. Să avem posibilitatea să ne mândrim cu succesul dumneavoastră și să ne mândrim când primarii din Republica Moldova vor reuși să acceseze fonduri europene. Chiar dacă rușii au majorat prețul la gaze, noi am avut sprijinul României”.

Primari din Republica Moldova, vizita la Consiliul Judetean ConstantaDeputatul Daniel Gheorghe

Deputatul Daniel Gheorghe a spus: „Relațiile dintre noi sunt mai mult decât de prietenie sau de parteneriat; sunt relații frățești. Cred ca perspectiva integrării europene să fie deschisă într-un orizont foarte rapid de timp și să existe o capacitate de sprijin deplină din partea României către Republica Moldova”.

Primari din Republica Moldova, vizita la Consiliul Judetean ConstantaPrimarul din Adamclisi (stânga) și un primar din Moldova (dreapta)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515