REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Primăria a găsit soluții! BURSELE pentru ELEVI, PLĂTITE până la finalul anului

Primăria a găsit soluții! BURSELE pentru ELEVI, PLĂTITE până la finalul anului

Replica API 17 decembrie 2020 | 18:19 2393

Primăria Constanța a găsit soluții privind acordarea tuturor burselor pentru elevi. În ultimele zile, s-a iscat un scandal în jurul acestui subiect, asta după ce în ședința de consiliu din 15 decembrie a fost inclus proiect ce viza doar acordarea burselor sociale.

Viceprimarul Ionuț Rusu a declarat, pentru Replica, că cel mai probabil, vineri consilierii se vor întruni în ședință extraordinară, unde va fi supus la vot proiectul privind acordarea tuturor burselor. ”Au fost doar bursele sociale pe ordinea de zi dintr-un singur motiv. Ne-am gândit că cei care au nevoie de aceste burse sociale să le primească înainte de Crăciun. Nu a fost vorba că restul burselor nu se vor acorda. Această discuție nu a existat niciodată. Nu mai suntem în campania electorală. S-a terminat. Drept urmare, am avut întâlnire cu domnul primar, domnul viceprimar Cocargeanu și membri ai AEC și ai CJE. Vineri vom face iar o ședință extraordinară, astfel încât pe anul 2020 să fie acordate toate bursele. Nu a existat nicio inițiativă în care elevii să nu primească bursele”, a explicat Rusu.

De altfel, Consiliul Județean al Elevilor a transmis un comunicat prin intermediul căruia anunță că ”primarul și-a asumat că va acorda burse până la vacanță!”. ”Reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Constanța au discutat în detaliu cu primarul Vergil Chițac despre problematica acordării burselor în acest semestru. În cadrul dezbaterii, primarul și-a asumat ca, în zilele care urmează, să aloce bani pentru toate tipurile de burse școlare, în cuantumuri decente, printr-o rectificare bugetară. În acest sens, solicităm ferm administrației locale să urgenteze procedura de identificare a fondurilor pentru burse și să își respecte angajamentul legal și moral asumat, astfel încât toți elevii să primească banii până la vacanța de iarnă”, transmit elevii.

Chiţac: Avem nevoie de 5,3 milioane de lei pentru a plăti integral bursele elevilor

Primarul Vergil Chiţac a promis că, până la finele anului,c opiii vor primi bursele. Trebuie doar să facă rost de bani. „Până la finalul anului 2020, vom găsi soluții bugetare pentru plata tuturor burselor. Este promisiunea pe care am făcut-o reprezentanților elevilor în ședința Consiliului Local din 15.12.2020 și pe care am reiterat-o astăzi, în cadrul întâlnirii pe care am solicitat-o acestora și la care au răspuns prezent. Nu suspiciunile reprezintă soluția în a construi, ci dialogul. Nu acuzațiile ne determină să rezolvăm anumite chestiuni, ci înțelegerea importanței acestora. Iar în acest caz, aș adăuga eu, și empatia. Vă reamintesc că sunt profesor și cea mai mare parte din viață mi-am petrecut-o printre tinerii studenți, prin urmare niciodatã nu m-aș putea opune acordării burselor pentru elevi.

La acest moment mai avem nevoie de 5,3 milioane de lei pentru a plăti integral bursele elevilor pe anul în curs. Urmează o ședință cu cei din conducerea tuturor structurilor Primăriei în care sã stabilim la ce putem renunța, pentru a acoperi această sumă. Zilele următoare vom convoca din nou consilierii și vom supune la vot rectificarea bugetară”, a conchis Vergil Chiţac.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mostenirea lui Fagadau
1
0
de unde vin banii pt burse,transport gratuit,tratamente pe bani putini,..etc,..de unde?
2
0
Decat sa se vaicareasca, Chitac mai bine gaseste solutii. Suntem satui. Nu avem caldura, apa calda, orasul e izerabil, nici macar luminitele de sarbatori, acum si bursele nu se pot plati. Rusine!
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212